Lösemi hastası 'Duru bebek'ten iyi haber

Güncelleme Tarihi:

Lösemi hastası Duru bebekten iyi haber
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 14:55

Almanya'da bulunan uygun kemik iliğinin nakledilmesinden sonra sağlık durumu iyiye giden lösemi hastası 1,5 yaşındaki Duru bebek taburcu edildi.

Haberin Devamı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan ve geçen mart ayında Almanya'nın Köln kentinde bulunan uygun iliğin özel bir hastanede nakledilmesinin ardından Duru bebek tedaviye olumlu yanıt verdi. Duru bebeğin doktoru ve nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Davut Albayrak, bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Lösemi hastası Duru bebekten iyi haber
Albayrak, "Duru bebeğin sağlık durumu iyi. Tedavi süreci devam ediyor. Nakil sonrası beklediğimiz uyum sağlandı. Tedavi ve kontrollerimiz ilk etapta 6 ay sürecek. Her hafta kan değerleri kontrol edilecek. Duru'nun kan değerleri takibimizde olacak."dedi.

Duru'nun babası Tuğrul Hamzaçebioğlu da kızının taburcu olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Nakil sonrası Duru'nun tedaviye olumlu yanıt verdiğini anlatan Hamzaçebioğlu, "Uygun ilik bulunması, naklin başarılı geçmesi ve iliğin uyum sağlaması bizim için büyük mutluluk. Kızımın sağlık durumu iyiye gidiyor. Allah'ın izniyle çok daha iyi olacak. Bize bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Geçen yıl haziran ayından beri lösemi tedavisi gören Duru için uygun ilik Almanya'nın Köln kentinde bulunmuş ve geçtiğimiz mart ayında Samsun'da özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyonla nakledilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!