Dursun Özbek: UEFA, Podolski'yi bile sordu

Güncelleme Tarihi:

Dursun Özbek: UEFA, Podolskiyi bile sordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 14:56

Galatasaray Kulübü başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Özbek mali kriterlerde iyi bir yola girdiklerini, UEFA'nın sadece ekonomik konuları değil birçok detayı kontrol ettiğini, idmanda yer almayan izinli Podolski'yi bile sorduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Dursun Özbek: UEFA, Podolskiyi bile sordu

"PODOLSKİ'Yİ GÖREMEYİNCE..."
UEFA, kendisine bağlı bütün kulüpleri disipline etmek istiyor. Bu disiplin sadece mali disiplin de değil. Antrenmanlardan maçlara kadar her şeyi kontrol ediyorlar. Podolski'nin izinli olduğu bir gün UEFA yetkilisi, onu göremeyince 'Nerede' diye sordu. Evine kadar birçok dertayı öğrenmek istedi.

"UEFA, GALATASARAY'I ÖNEMSİYOR ÇÜNKÜ..."
Biz 2014 yılında UEFA'yla bir protokol imzaladık. Şunu da söyleyeyim UEFA neden Galatasaray'ı önemsiyor? Çünkü Galatasaray, Türkiye'nin Avrupa'da en başarılı kulübüdür.

2014 yılında finansal veriler çok iç açıcı gözükmüyordu 'Bunu bir disiplin altına alalım' dediler. Bir protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Dursun Özbek: UEFA, Podolskiyi bile sordu

"BİZDEN ÖNCEKİ YÖNETİMLER İLGİLENMEMİŞ"
UEFA, izlemeye almasından itibaren 3 senelik kontrol mekanizması başlatıyor. Bu kriter sadece Galatasaray'a mahsus değil. Bizden önceki yönetimler pek bu konuyya eğilmemiş. Son 3 sezonda 106 milyon eurozarar ettik. Geçen zaman heba olmuş. Bu sezon da yönetim olarak harcamaların çoğunu aşağı çektik. Yeni kaynaklar peşine düştük.

"KARAR 2016'DA"
UEFA'ya rapor hazırladık ve yeni kaynaklarımızı anlattık. Bir rapor hazılanacak. Aralık ayında da bir hakemler kurulu bu raporlara ve bizim savunmamıza göre 2016 yılında bir karar alınacak.

Dursun Özbek: UEFA, Podolskiyi bile sordu

"ÇOK SIKI ÇALIŞTIK, DEVAM EDECEĞİZ"
Şunu net olarak söylüyorum, bu yönetim kurulu mali disiplin konularında çok sıkı çalışmaktadıor ve uğraş vermektedir. UEFA'ya da kriterlerde kısa sürede başarı sağlayacağımız da söyledik. Finansal yapımızın giderek düzeldiğini onlara anlattık.

Bu çabalarımız sonuç verecek. Pesimist olmamak lazım. Biz zorları başaran bir kulübüz. Kanımızn son damlasına kadar bu savaşı vereceğiz.

Haberin Devamı

"BOŞU BOŞUNA 20 MİLYON ZARAR"
Bizi en çok zorlayan Türkiye'nin ekonomik durumu. Galatasaray bir Belçika ya da Fransa takımı olsaydı, bu zorlukları yaşamazdık. Muhasebe sistemimiz euro olaydı böyle olmazdı. Değişen bir şey olmamasına rağmen 20 milyon euro zarar ediyoruz. Sadece kur farkından dolayı...

Dursun Özbek: UEFA, Podolskiyi bile sordu

SEYRANTEPEYE SPOR SALONU!
TT Arena'nın yanına basketbol ve voleybol salonu yapmak istiyoruz. O arazi Spor Bakalığı'nın... Ankara'ya gittik, bakanla konuştuk. Onlar da olumlu baktılar. İnşallah en kısa sürede bu salonların da inşaatına başlayacağız.

Bu halatın ucundan beraber tutalım. ben ve yönetim kurulu sizden bu desteği bekliyoruz. Bu destek bir an önce gelirse bizler de başarıya o kadar çabuk ulaşırız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!