‘DUR’madılar, öldüler

Güncelleme Tarihi:

‘DUR’madılar, öldüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2017 00:36

İSTANBUL Gazi Mahallesi’nde dün akşam “Dur” ihtarına uymayıp kaçtığı iddia edilen araca polisin ateş etmesi üzerine 2 kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Alibeyköy Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri Oğuzhan Erkul (17), Ramazan Altürk (17), Barış Kerem (17) ve Demirhan Erkul (15) ile tekstil atölyesinde çalışan Birkan Yüksel eğlenmek için cuma akşamı Mimar Sinan Kent Ormanı’na gitti. İddiaya göre, çıkışta polis ekipleri, Demirhan Erkul’un sürdüğü araca ‘Dur’ ihtarında bulundu. Ehliyetsiz olan 15 yaşındaki Demirhan Erkul panikleyerek gaza bastı ve kaçmaya çalıştı. Polis durmayan araca ateş açtı. Vücuduna bir kurşun isabet eden Oğuzhan Erkul ile iki kurşunla yaralanan Barış Kerem hastanede hayatını kaybetti. Ramazan Altürk ağır yaralandı.

'25-30 EL ATEŞ EDİLDİ'

Aracı kullanan Demirhan Erkul, “Ehliyetim olmadığı için olay yerinden kaçtım. Aracın arkasından ateş edildi. Arkadaşlarım yaralandı. Sonra arkadaşlarımı hastaneye götürdüm” dedi. Demirhan Erkul’un ağabeyi Devran Erkul (21), “Kardeşimin ehliyeti yok. O nedenle ‘arabayı bağlarlar’ diye kaçmış” dedi.

Haberin Devamı

Yara almadan kurtulan Birkan Yüksel, “Sağlı sollu yaklaşık 10 polis vardı. Demirhan bir anda durmayarak manevra yapıp gaza yüklendi. O sırada aracın kaldırıma çıkıp inmesi üzerine ben kafamı eğdim. Sonra 25-30 el silah sesi duydum” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!