Duran arabalar

Okur Ahmet Demirbaş, Dikmen Hürriyet Caddesi’ndeki evlerinin önünde 3 yıldır duran hurda minibüsten sokakta yaşayan birinin cesedinin çıkarıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Dikmen Hürriyet Caddesi, 136 no’lu binada oturuyorum. Evimizin hemen karşısında 3 yıldır atıl halde bekleyen kokoreççi minibüsü var. Geçtiğimiz pazar günü bu minibüsten bir ceset çıkarıldı. (Sokakta yaşayan birinin cesedi olduğu söylendi) Olay sırasında polisi, savcısı geldi. Ancak hala minibüsü kaldırmadılar. Tüm mahalleli tedirgin. Herkes kaldırılmasını istiyor.
Ahmet DEMİRBAŞ

Sahipsiz işgal

Gaziosmanpaşa Saniye Sokak 1 no’lu apartmanımızın önünde, iki aydır sahibi belirsiz siyah BMW marka bir otomobil duruyor. Çevre apartmandakilerin de sahibini bilmediği bu araç için başvurmadığımız yer kalmadı: 155 polis hattı, Esat Polis Merkezi, Çankaya Kaymakamlığı ve sonunda Ankara Valiliği. Hiçbirinden sonuç alamadık. Kısaca, özel otoparkımızı işgal eden bu terk edilmiş aracı bir türlü çektiremedik. Köşenizde yayınlanırsa belki aracın sahibi de nereye park ettiğini farkeder de alıp götürür diye umuyorum.
Bozkurt ŞENLER

Özel otoparktan toptancı deposuna

Haberin Devamı

İkamet etmekte olduğum Ziraat Mahallesi, (bölge Yeni Ziraat Mahallesi olarak anılmakta ve Altındağ Kaymakamlığı da bu bölgede yer almaktadır) sadece Ankara’da değil, Türkiye’de bile eşi az bulunur özellikere sahip. Kaldırımlarımız kaykay pistini andırıyor. Bir de hangi akla hizmet ruhsatları verildi bilemiyorum ama tüm mahalle oyuncak ve kırtasiye toptancılarıyla dolu. Yani mahallemiz ‘şehircilik nasıl olmaz’ sorusunun direkt yanıtı. Apartmanların özel otoparkları toptancılara depo olarak kiraya verilmiş durumda. Bu konuda Altındağ Belediyesi Altın Masa’ya yapmış olduğum sayısız müracaat, baştan savma cevaplarla geçiştirildi. İşin bir ilginç yanı da, mahallemiz Altındağ Belediyesi’nin her türlü yeniliği öncelikle uyguladığı ‘pilot bölge’si. Ben bu kaldırım işgalleri ile kanun ve yönetmeliklerin hiçe sayılması sorununun sadece belediye görevlileri ile ilgili bir sorun olduğunu değil, son yıllarda ülkenin insan kalitesinde meydana gelen düşüşten de kaynaklandığını düşünmekteyim.
A. Vahit LEBLEBİCİ

Başkentgaz arayı açtı

Başkentgaz'ın 231 71 80 no’lu iletişim hattı, kesinlikle yanıt vermiyor. Muhatabınız yok. Kazara ulaştığınız canlı ses aynı şeyi tekrarlayıp duruyor: ‘Düzenlemeye gidildi her şey bundan sonraki ayda düzelecek.’ Düzelen bir şey yok, fatura araları açıldıkça açılıyor. Geçen ay da (aralık) aynı şeyi söyleyip aboneleri oyalamayı tecih etmişlerdi. Fakir halk şişen doğalgaz faturasını ödeyemez durumda. Son 5 yılda Başkentgaz’da hizmet kalitesi ve fiyatlama hiç iyiye gitmedi. Başkentlinin; gazdan, sudan ve metrodan çektiğini Türkiye’de başkası çekmedi. Sebep olanlar utanır mı acaba?
Metin ALTAY

SÖZÜ/ÖZÜ

Haberin Devamı

Yapracık TOKİ konutları 14’üncü bölgede oturuyorum. Yakıt faturalarımız cep yakıyor. Aylık yakıt faturaları 400’den başlayıp 700 TL’ye kadar çıkıyor. İnsanlar mağdur, cinnet geçirmek üzere. Yoğun bir şikayet var.
L.Y.

Çankaya Belediyesi’ne bağlı Yakupabdal köyünde (şimdi mahalle oldu) oturuyorum. Köyden indik şehire ama bizde yıllardır kanalizasyon yok. Bu sorun Ankara’nın göbeğinde, Çankaya’da...
E.B.

Mamak Türközü Mahallesi’nde ‘50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi’ adı altında birçok gecekondu yıkıldı. Ancak şu günlerde çivi bile çakılmıyor. Dört bir yanımızda terk edilmiş gecekondular var. Şimdi yıkılan o gecekondular çöple dolduruluyor. Bir an evvel bu görüntüden kurtulmak istiyoruz.
M.E.

SORUM VAR

Haberin Devamı

Suriye’ye kapılarımızı ardına kadar açtık. Binlerce mülteci Ankara’ya geldi. Bu soğukta çocuklar yalın ayak geziyor. Peki bu insanlar sokaklarda ne zamana kadar yaşamaya devam edecek? Seçimler için mangalda kül bırakmayan belediye başkanlarının dikkatini hiç çekmiyor mu?
Kani MUTLU

Yazarın Tüm Yazıları