Duraklarda yoğunluk yaşanmayacak

Güncelleme Tarihi:

Duraklarda yoğunluk yaşanmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 10:23

Duraklarda yoğunluk yaşanmayacak

Haberin Devamı

Hüsne AKKAYA/ SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi duraklarda yaşanan yoğunluğa kamera takip sistemiyle anında müdahale edecek.
Ulaşımda yaşanan sıkıntıları asgariye indirmek için Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kent merkezinde yoğun olan bazı duraklara güvenlik kamerası yerleştirdi. Duraklarda yolcu yoğunluğunu dikkate alarak Halk Otobüsçüleri Kooparetifi ile birlikte hareket eden ve çalışma başlatan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Dikilitaş, Kepçeli, AVM önü, Sivas Lisesi, Saraybosna parkı önü olmak üzere yaklaşık 15 ayrı noktaya kamera yerleştirdi. Otobüslerin duraklarını yakından gören kameralar, 24 saat yakından takip edilecek.
Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların taşımada mağdur olmaması için başlatılan çalışmalar kapsamında belirlenen bölgelere kameraların montajı yapılmaya başlandı. Montaj işlemleri tamamlandıktan sonra duraklar online sistem üzerinden takip edilecek. Duraklarda yoğunluk olması durumunda anında müdahale edilerek yedekte bulunan otobüsler devreye sokularak yoğunluk olan yerlere gönderilecek. Yapılan bu uygulama ile birlikte duraklarda yoğunluk yaşanmasının önüne geçilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!