Durağı açıldı dersi de yolda

Güncelleme Tarihi:

Durağı açıldı dersi de yolda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 13:33

Hacettepe Üniversitesi yönetimi Beytepe Kampüsü’nde öğrencilerin daha güvenli otostop çekebilmeleri için otostop durakları yaptı. Duraklar ilk derste tanıtılacak.

Haberin Devamı

 Üniversitesi yönetimi 'de bir ilke imza attı. Üniversite yönetimi Beytepe Kampusu'nda öğrenciler için gelenek haline gelen otostop için duraklar oluşturmaya başladı. , Çayyolu ve Metro istasyonuna gitmek isteyen öğrenciler artık bu duraklarda bekleyip otostop çekecek. Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, otostop duraklarını kurma amaçlarını SABAH Ankara'ya anlattı. Gökçeoğlu "Otostop Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu'nda bir gelenek haline gelmiştir. Ben 35 yıl önce Hacettepe'de öğrenciyken o dönemde biz de otostop çekerdik. Ancak otostopun daha güvenli bir şekilde yapılması için iki noktaya otostop durakları yaptık" dedi.

KAMERA İLE İZLENECEK
Gökçeoğlu "Bu duraklara ilerleyen günlerde kameralar yerleştireceğiz. Böylece otostop çeken öğrencilerimizin hangi araca bindiğini kayıt altına alacağız" diye konuştu. Otostop durağı sisteminin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gökçeoğlu, "Bizim kampusumuzdaki öğrencilerin büyük çoğunluğu otostoplarını Kızılay, Çayyolu ve Metro istasyonuna gidebilmek için yapıyor. Biz de oluşturduğumuz duraklarla öğrenciler ve sürücülere kolaylık sağladık. Hangi sürücü hangi istikamete gidiyorsa o durakta bekleyen öğrencileri alabilecek, kargaşa ortadan kalkacak, trafik akışı hızlanacak" görüşünü dile getirdi.

YENİ ÖĞRENCİYE OTOSTOP DERSİ
Hacettepe Üniversitesi'nde uygulanmaya başlanan otostop durağı sistemi sosyal medyada da oldukça ilgi gördü. Otostop durakları Hacettepe Üniversitesi'ni kazanan öğrencilere ilk yılda verilen ÜNİ101 dersinde de konu olarak anlatılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!