Dünyayı aydınlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı aydınlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 20:53

ABD’den Azerbaycan’a, Türkmenistan’dan Fransa’ya kadar birçok ülkede aydınlatma hizmeti veren Özartaş Avize Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Hasan Altay Özgen, “Dünyada aydınlatma işinde en önemli ülkeler arasında olan İtalya ve Fransa’yı geride bıraktık” dedi.

Haberin Devamı

63 yıl önce Türkiye’de kurulan Özartaş Avize, dünyanın bir çok yerinde sarayların, otellerin, havalimanlarının aydınlatma işlerinde dünyadaki rakiplerini geride bırakmaya başladı. ABD’den Fransa’ya, İtalya’dan Katar’a, Azerbaycan’dan Rusya’ya, kadar geniş bir coğrafyada hizmet verdiklerini ifade eden Özartaş Avize Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Hasan Altay Özgen, Türkiye’nin ilk aydınlatma firmalarından biri olduklarını, şimdi ise aydınlatma piyasasında en önemli ülkeler arasında gösterilen İtalya ve Fransa’yı geride bırakmaya başladıklarını söyledi. Sadece büyük projeler için değil 100 metrekarelik evler için dahi aydınlatma çözümleri geliştirdiklerinin altını çizen Özgen, “300 liraya da avizemiz var, 150 bin TL’ye de. Ve bunların arasında bir kalite farkı yok” dedi. Yurtdışında yakın zamanda gerçekleştirdikleri projeler hakkında da bilgi veren Özgen, “Bakü’de Jumeirah Hotel’in aydınlatma işini üstlendik. Burada çok özel bir avize tasarımı gerçekleştirdik. 60 metre yüksekliğinde, 12 ton ağırlığında bir avize tasarladık. 3.5 metre çapındaki avizemiz. 22’nci kata kadar çıkıyor. 2 milyon led ampulün kullanıldığı avizede kristal topçuklar yer aldı. El işçiliği ile üretilen avizede altın ve gümüş yapraklar kullanıldı” dedi.

Haberin Devamı

3 KATLI VİLLAYI TAVANA ASTIK

‘Son gözbebeğimiz’ olarak tanımladığı İnşaat firması Polimeks’in Türkmenistan’da inşa ettiği havalimanının VIP girişinde kullanılan avize hakkında da bilgi veren Altay Özgen, “Bu havalimanını aydınlatma işlemlerini biz üstlendik. Burada VIP girişine çok özel bir avize tasarlandı. 10 milyon kristal taşın kullanıldığı avize, 9 ton ağırlığında ve 11 metre yüksekliğinde. 9 metre çapındaki avize için teknik destek verilmesi gerektiğinde 4 kişi avizenin içine girip çalışmalar yapabiliyor. Aslında 3 katlı bir villayı tavana astık bu projede. Teknik ve görsel olarak bir sanat harikası olarak da sunulabilir. Ayrıca Abudabi kralının sarayının aydınlatmasını da biz yaptık. Tavan yüksekliği 50 metre olan bir sarayda çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

ALİYEVLERİN 7 SARAYINI AYDINLATTIK

SON 7 yılda Azerbaycan’dan Aliyev Ailesi’nin 7 sarayında da aydınlatma projelerini üstlendiklerinin altını çizen Altay Özgen, Hayal ettikleri aydınlatma sisteminini söylüyorlar. Ona göre çalışma yapıyoruz. Artık yabancı rakiplerimizle kalitede rekabet edebiliyoruz. Hatta önlerine geçtik bile diyebiliriz. Her bütçeye uygun ürünler geliştiriyoruz. 24 ayar altın kullandığımız ürünler bile var” dedi.

200 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

FABRİKALARININ Okmeydanı’nda olduğunu kaydeden Altay Özgen, “3. havalimanına yakın bölgede yeni fabrika açmayı planlıyoruz. Ancak 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi nedeniyle temel atma işlemini geciktirmek zorunda kaldık. Yakında başlamayı planlıyoruz. 200’e yakın kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!