Dünyanın malzemesi bu mağazada

Öney Mimarlık 25 yılı aşkın süredir mimarlık ve iç mimarlık alanlarında çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın başında mimar Mustafa Öney ve iç mimar Handan Öney var. Handan Öney uzun zamandır kendi tasarım mağazasını açmanın hayalini kuruyordu. Sonunda Nişantaşı’nda Öney adını verdiği mağazasıyla bunu gerçeğe dönüştürdü. Mağazasında dünyanın çeşitli yerlerinden seçtiği aksesuvarlara ve özel üretim mobilyalara yer veriyor.

Haberin Devamı

Handan Öney tam bir seyahat tutkunu. Onun bu tutkusu çocuklarıyla birlikte keyif aldığı tatillere çıkarak başladı. Sonra zamanla yerlerinde duramaz oldular. Öney sayısını bile hatırlamadığı kadar çok ülke gezdi. Bunlar arasında Peru, Brezilya, Moskova, St. Petersburg, Bakü, Tayland gibi sayısız yer ver.
Öney mesleğinden dolayı gittiği ülkelerde mutlaka tasarım dükkanlarını ve antikacıları dolaşıyordu. Sonunda kendi mağazasını açmaya karar verdiğinde bu ülkelerden aldıklarını da mağazaya taşıdı. Yanına kendi tasarımlarını da ekledi. “Dünyanın çeşitli yerlerine yaptığımız seyahatlerde, doğanın sunduğu malzeme zenginliği çok etkileyiciydi. Bunun içimizde uyandırdığı coşkuyla, bu malzeme çeşitliliğini, kendi mimari birikimlerimiz doğrultusunda bir teknoloji ve tasarımla birleştirmek istedik. Bu sebeple de yeni mağazamız, doğu kültürünün zenginliğiyle batı teknolojisinin bütünleştiği güzel bir örnek oldu” diyor Öney.

Haberin Devamı

30 FARKLI ATÖLYEDEN 450 DEĞİŞİK ÜRÜN VAR

Şu an mağazalarında 30 farklı atölyeden çıkan yaklaşık 450 değişik ürün var. Eski kutular, taş objeler, kaplumbağa kabukları, mumluklar, çam objeler, yılan derisi sehpa, vatos derisi sehpalar, deri koltuklar, aydınlatma tavan... Fiyatlar ürünlere göre değişiyor. En düşük fiyatlı ürün 80 liralık dekoratif bir kutu, en pahalısıysa 18 bin liralık yatak ve el oymalı bir konsol.
Handan Öney bu tasarımların evlerde nasıl değişiklikler yaratacağını anlatıyor: “Tek başına bir şey yapamaz tabii, bütüne bakmak gerekiyor. O tasarım için renk, doku ve ölçü, o mekân için uygun olmalı ki farkını ortaya koysun; yoksa elbise gibi dünyanın en iyi marka elbisesini alın vücudunuza, teninize uygun değilse hiçbir şeydir bence”.

GÖZLEMCİLER GÖRÜYOR

Seyahatlerde bulduğumuz parçaları kâh doğrudan kullanmayı, kâh o parçayı kullanarak bambaşka, yepyeni bir ürün çıkarmayı düşünerek satın alıyoruz. Mobilyaları da, eğer üretimlerinde beğendiğimiz bir şey varsa mutlaka değiştiriyoruz veya tasarladığımız mobilyayı o imalatçının, üretme imkanı dahilindeyse, o imkanları kullanarak bir prototip çıkartıp sonra imalatına geçiyoruz. Daha sonra bu ülkelerdeki gözlemcilerimiz gidip ürünleri görüyor. Aslına uygun olup olmadığını onaylayarak satın alması gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

DUVARLARDA KARA KALEMLER

Öney mağazasında genç sanatçılara destek amacıyla, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü öğrencilerinin kâğıt eselerine ayrılmış bir sergi alanı açtı: “Dekorasyonda duvarlar çok önemli. Bu düşüncemi Çağla Çabaoğlu ile paylaştığımda, Anadolu Üniversitesi resim bölümü öğrencilerinden bazı çalışmalar bulabileceğimizi belirtti. Öğrencilerin yaptığı çalışmalarının içinden bize en uygun olabileceğini düşündüğümüz kara kalem olanlarına, özel çerçevelerle başka bir boyut kazandırdık. Hem de satıldıkça öğrencilere destek verip motive edebileceğimizi düşündük.”

ÇARŞIDAN BİLDİRİYORUM

Evler düzene giriyor
Giysi, ayakkabı, çanta ve aksesuvarlar gardıroba kullanışlı biçimde yerleştirildiğinde hayatı kolaylaştırıyor. Öyle ki, zamanı hesaplı kullananlar için böyle bir düzenleme, evden yarım saat yerine, on beş dakikada giyinip çıkabilme lüksünü beraberinde getiriyor. Häfele, kravatlıktan pantolonluğa, ayakkabılıktan portatif askılığa, raylı sepetlerden kemerliğe, alan organizasyonu için gereken tüm ayrıntıları tek elden karşılayabilecek Elite Gardırop Aksesuarları serisini hazırladı. Yatak odasında, giyinme odasında ya da banyolarda kıyafetler, ayakkabılar, aksesuarların siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunulduğu Elite serisi, ürünlerin pratik kullanımıyla size düzen vaadediyor.

Haberin Devamı

Yüzde 40’a varan indirimler
Şişli’deki Addresistanbul’da nisan ayı boyunca her çarşamba akşamı Latin Caz eşliğinde yüzde 40’a varan indirimler devam ediyor. Sabah 10.00’dan 22.00’ye kadar açık kalan alışveriş merkezinde bu hafta ev tekstil ürünlerinde ve mobilya tamamlayıcısı aydınlatmalarda sürpriz indirimler de var. Bulabileceğiniz markalardan bazıları Paşabahçe, Habitat, Becara, Mis En Demeure, Decorise, New England, JNL Mozaik, Hastens, Artstone, Leolux...

DEKO-ÖNERİ

Yeni koltuk takımı alırken odanın şekli ve işlevselliğini düşünün. Küçük salonlar köşe koltuklarıyla daha büyük görünebilir. Büyük salonlar için büyük köşe koltukları tercih edebilirsiniz. Dümdüz koltukları renklendirmek isterseniz renkli yastıklar kullanabilirsiniz. Leke tutmayan, silinebilen kumaşları tercih etmenizde fayda var. Ayrıca yaz mevsiminin yaklaşmasıyla terletmeyen ve hava alan kumaşlara da yönelebilirsiniz.

ÇIKIYOR

Haberin Devamı

* Ev tekstilinde parlak ve canlı renkler

İNİYOR

* Mat ve koyu renkler

O’NUN EVİNİN VAZGEÇİLMEZLERİ

SUAT ATEŞDAĞLI (DJ)

* Televizyonum.
* Televizyon izlediğim L koltuğum.
* Yatakta rahat uyumamı sağlayan yastığım.
* Giysi odam.

Yazarın Tüm Yazıları