Dünyanın en zorlu serisi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en zorlu serisi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 15:39

Katılımcıların yer çekimine meydan okuduğu ve yaklaşık 30 metre yükseklikten 85 km hızı bulan atlayışların gerçekleştiği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin sekizincisi bu hafta sonu başlıyor.

Haberin Devamı

Teksas’ta bulunan Possum Kingdom Gölü’nde kurulan 28 metrelik platformdan özel davetliler de dahil olmak üzere 10 ülkeden 14 erkek ve 8 kadın sporcu atlayışlarını gerçekleştirecek ve sezonun ilk kazananı olmak için mücadele edecek. Teksas’ta gerçekleşecek sezonun ilk yarışı birbirinden heyecanlı atlayışlarıyla 4 Haziran Pazar günü TSİ 22.20’den itibaren Red Bull TV’den canlı yayınlanacak.

Üç saniye süren atlayış sırasında en ufak konsantrasyon kaybının sporculara zorlu anlar yaşattığı Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nın sekizincisi bu yıl Teksas Possum Kingdom Gölü’ndeki yarış ile başlıyor. Dünyanın en korkusuz sporcularının mücadele ettiği serinin ilk mücadelesinde 10 ülkeden 14 erkek ve 8 kadın sporcu birincilik için birbirinden zorlu atlayışları gerçekleştirecek.

Dünyanın en zorlu serisi başlıyor


Yarışmacılar 28 metre yüksekliğe kurulan platformdan atladıktan sonra yaklaşık 85 km hıza ulaşarak suya girecekler. Yarışmada kusursuz atlayışların yanı sıra sporcuların iniş sırasında sergilediği hareketlerin zorluğu da puanlamaya etki ediyor. Bugüne kadar elli yarışmanın düzenlendiği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde tüm müsabakalara katılmayı başaran Gary Hunt oldu. Yedi senede gerçekleşen 50 yarışta 20 ülkeden 44 sporcu mücadele etti. 

Erkeklerde Gary Hunt üstünlüğüRed Bull Cliff Diving’in erkeklerde bu yılki favorisi Gary Hunt. Son altı sezonda bu seriyi beş kez kazanan başarılı sporcu, 2016 yılında da oldukça iddialı. Teksas’ta yapılan son iki yarışın da galibi olan Hunt’ın ardından Orlando Duque da öne çıkan isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Bu sporun efsanelerinden Kolombiyalı sporcu 2009’da ilk serinin kazanını olurken, geçtiğimiz yıl da ikinciliği elde etti. Erkeklerde bir diğer önemli isim Artem Slichenko. Rus sporcu 2013 yılında Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin birinciliğini elde etmişti. Müsabakalarda sergilenen en zorlu atlayış ise ABD’li Blake Aldridge’ye ait. Aldrdige, 6.3 puan değerindeki atlayışında havada terse iki takla ve beş burgu yapmayı başarmıştı.

Ondan önceki zorluk seviyesi en yüksek atlayışlar İngiliz Gary Hunt’ındı. Rachelle Simpson rakiplerine şans tanımıyorRed Bull Cliff Diving Dünya Serisi, kadınlarda ise 2014 yılında başladı. Serinin başlamasıyla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nden Rachelle Simpson yarışmalara damga vurmaya başladı. ABD’li Simpson, 2014 ve 2015 yıllarında birinciliğin sahibi olurken, 2014’te Anna Bader ve 2015’te de Ginger Huber ikinci sırayı almıştı. 

Fransa rekoru elinde bulunduruyorBugüne kadar 1 milyon seyircinin yerinde izlediği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde en fazla kalabalık, 2015 yılında Fransa’nın La Rochelle kentinde toplandı. Geçen sene düzenlenen yarışı 75 bin seyirci yerinde izleme imkanı buldu.Sezonun İlk Yarışı Red Bull TV’deTeksas’ta gerçekleşecek sezonun ilk yarışı birbirinden heyecanlı atlayışlarıyla 4 Haziran Pazar günü TSİ 22.20’den itibaren Red Bull TV’den canlı yayınlanacak. 

BAKMADAN GEÇME!