Dünyanın en zengin tezgahtarı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en zengin tezgahtarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 00:00

İspanyol Zara’nın da çatı şirketi olan moda devi Inditex’in varisi Marta Ortega dünyanın sekizinci büyük servetini devralmadan önce tezgahtarlık yapacak.

Haberin Devamı

Inditex’in sahibi sahibi Amancio Ortega, 23 yaşındaki kızı Marta’yı şirketlerinin başyına getirmeden önce tezgah başına getiriyor. Zara, Massimo Duti, Pull&Bear, Bershka, Stardivarius Oysho gibi markalarıyla dünya genelinde 3 bin 215 mağaza (Avrupa’da 2711, Amerika’da 256, Asya’da 68, Orta Doğu ve Afrika’da 80 mağaza) açan İspanyol moda devi Inditex’i babası Amancio Ortega’dan devralmaya hazırlanan 23 yaşındaki Marta Ortega Perez önümüzdeki Eylül ayında tezgah başına geçiyor. İspanya’nın tartışmasız birinci, Forbes dergisine göre dünyanın sekizinci büyük zengini Inditex’in kurucusu 71 yaşındaki Amancio Ortega, küçük kızı Marta’yı atlardan uzaklaştırıp tezgah başına geçirmeye karar verdi. Marta, Amancio Ortega’nın ikinci eşinden olan küçük kızı. Amancio Ortega 2006 yılında, 17 milyar dolar ile Forbes’un alt sıralarından sekizinci sıraya kadar yükselmişti.

BASINDAN KAÇAN PATRON: Basından uzak duran ve hiç kravat takmamasıyla da ünlü Inditex’in patronu Amancio Ortega’nın kurduğu moda imparatorluğunun varisi gösterilen Marta’nın, çekirdekten yetişmesi için bu kararın alındığını belirten Inditex’e yakın çevreler "Marta’nın diğer Zara çalışanlarından hiçbir farkı olmayacak" diyorlar. Şimdiye kadar, Amancio Ortega’nın ailesi ile birlikte yaşadığı İspanya’nın La Coruna kentinde Atlıspor Kulübü’nde sadece bir kez basına yakalanan Marta’nın fotoğraflarını bulmakta güçlük çeken İspanyol gazeteleri röportaj için birbirleriyle yarışıyorlar. Medyanın tüm röportaj tekliflerini rededen Marta’nın ise tezgah başına geçeceği Eylül ayından önce sevgilisi ile birlikte bir Güney Amerika ülkesinde tatile çıktığı öne sürülüyor.

Zara’nın várisi 23 yaşındaki Marta Ortega (sağda) Perez atlara düşkünlüğü ile tanınıyor. Dünyanın sekizinci büyük servetini devralacak olan Marta son sevgilisi ile birlikte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!