Dünyanın en pahalı ayakları Avrupa'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en pahalı ayakları Avrupada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 00:00

Futbolda dünyanın en pahalı ayakları olarak nitelendirilen yıldız futbolcuların çoğu Avrupa futbolunun himayesinde.

Haberin Devamı

İşte en pahalı futbolcular

Transfermarkt isimli internet sitesinden edindiği bilgilere göre, Avrupa kulüplerinin transfer ettikleri yıldız futbolcular için son 10 yılda toplam 1 milyar 216 milyon 300 bin avro harcadıkları belirlendi.

Avrupa'nın dev takımlarının son 10 yıllık süreç içerisinde transferi için en çok para ödediği oyuncuların başında İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Manchester United'dan Real Madrid'e “Astronomik” olarak nitelendirilen 94 milyon avro bedelle transfer olan Portekizli Cristiano Ronaldo geliyor. 25 kişiden oluşan listenin son sırasında 2004-2005 sezonunda 37 milyon avro bedelle Everton'dan Manchester United'a transfer olan 23 yaşındaki Wayne Rooney yer alıyor.

Listenin ilk 5 sırasında yer alan isimlerden üçünün transferinin bu sezon gerçekleştiği görülürken diğer iki futbolcunun aktif futbol hayatlarına nokta koyan oyuncular olması dikkati çeken bir başka unsur oldu.

Transfer rekorları kırarak başka bir kulübe giden futbolcuların bulunduğu listede, Zinedine Zidane, Luis Figo, Gaizka Mendiata, Rui Costa, Marc Overmars ve Pavel Nedved olmak üzere 6 futbolcunun da aktif futbol hayatlarını bitirdikleri ve bir futbolcunun da herhangi bir kulüpte forma giymediği kaydedildi.

Listenin 2. sırasında yer alan Fransız Zinedine Zidane, aktif futbol yaşantısına nokta koymuş isimler arasında en pahalı transfere imza atan oyuncu olarak dikkati çekiyor. Zidane, 2001-2002 sezonunda İtalya'nın Juventus kulübünden İspanya'nın Real Madrid takımına 73 milyon 500 bin avro bedelle transfer olmuştu. Jübilesini yapmış 6 oyuncu arasında en ucuz transfer bedeli ödenen yıldız futbolcu ise 40 milyon avro ile Arsenal'den Barcelona'ya geçen Hollandalı futbolcu Marc Overmars oldu.

1999-2000 sezonunda 45 milyon avroya SS Lazio'dan Inter'e transfer olan Christian Vieri'nin de 25 kişilik listede futbolu bırakmamış ancak hiçbir kulüpte de top koşturmayan tek futbolcu olarak göze çarpıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!