Dünyanın en iyi aşçısı Norveç'ten çıktı

İHA
29.01.2015 - 11:40 | Son Güncelleme: 29.01.2015 - 11:39

Fransa'nın Lyon kentinde yapılan gastronomi yarışması Bocuse d'Or'da dünya birincisi Norveç’ten çıktı.

2 yılda bir yapılan yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden birçok usta aşçı katıldı. Bütün maharetlerini sergileyen aşçılardan 24’ü finale kalmayı başardı.

Yarışmanın final bölümünde 24 aşçıdan 5 saat 35 dakika içerisinde iki ayrı et ve balık tabağı hazırlamaları istendi. Aşçıların bütün bilgi ve becerilerini kullanarak hazırladığı yemek tabakları dünyanın en deneyimli jürisi tarafından test edildi.

Jürinin değerlendirmesinde yemeklerin lezzeti kadar sunumunun da etkili olduğu söylendi.

Yarışmanın birinciliğini Norveçli Orjan Johannessen alırken, ikinci Amerika'dan Philip Tessier, üçüncü ise İsveç'ten Tommy Myllymaki oldu.

En lezzetli balık yemeği yarışmasında takım olarak Japonya, en lezzetli et yarışmasında Finlandiya ödül aldı.

Etiketler:


    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı