Dünyanın en iyi 4 otelinden biri seçildi

Otelcilik ve restoran sektörünün en prestijli ödülü olarak anılan IRHA (International Restaurant&Hotel Awards) dünyanın önde gelen, en lüks otelleri ve kaliteli servis anlayışıyla hizmet veren restoranlarını ödüllendirdi.

Hillside Su, 50’nin üzerinde ülkeden, Four Seasons, Mariott International, Starwoods, The Ritz-Carlton Hotels, Hilton Hotels gibi dünyanın önemli otel zincirlerinin de katıldığı bini aşkın otel arasından, dünyanın en lüks 4 otelinden biri seçildi. Kaliteli servis anlayışı ile adından söz ettiren Design Hotels Grubu üyesi Hillside Su ile birlikte anılan diğer oteller ise, Cape Town’daki The Twelve Apostles Hotel&Spa, Çin’deki Crown Macau’s Aurora Macau ve Maldivler’deki The Beach House...

Tören Beverly Hilton’da yapıldıÂ

IRHA ödül töreni, geçtiğimiz hafta, her yıl merakla beklenen Golden Globe (Altın Küre) ödül törenlerine ev sahipliği yapan The Beverly Hilton’da düzenlendi. Ben de oradaydım. Pro İletişim’in sahibi Feride Edige ve sempatik yardımcısı Nazlı Eke’nin organize ettiği seyahatle THY’nin New York aktarmalı uçağıyla Los Angeles’a uçtuk.

Los Angeles’ın en popüler otellerinden The Beverly Hilton, sade dekorasyonu, şık sahne düzeni ve geceye özel yemekleriyle tüm hazırlıklarını tamamlamıştı. Geceye katılan turizm ve hizmet sektörünün önemli isimleri kırmızı halı seremonisi ile salona giriş yaptı. Echelon Inc.’in CEO’su Kimberly Moore, Los Angeles’ın önde gelen radyo kanalı Santa Barbara News-Press’ın yayıncısı Arthur von Wiesenberger, Los Angeles Kongre ve Turizm Bürosu’nun İş Geliştirme Direktörü Vicki Higgins katılanlar arasındaydı. Ödül törenini, Travel Channel USA kanalında yayınlanan, Amerika’nın en ünlü yemek kültürü programlarından biri olan Taste of America’nın sunucusu Mark DeCarlo sundu. Mark DeCarlo esprileri ve sempatik tavırlarıyla geceye renk katan isimlerden biriydi.

IRHA’nın jurisi Food Network, Travel Channel, UKTV, BBC Food, CBS Radio, Zagat Survey, Cool Restaurants, Cool Hotels, Citysearch, Fodor’s Travel Guides gibi medya, yemek ve turizm sektörünün profesyonellerinden oluşuyordu.

Yaşayan en büyük tasarım dehası olarak bilinen Philippe Starck, IRHA 2008 Tasarım Onur Ödülü’nü alırken, Amerikan şarap endüstrisinin öncülerinden Robert Mondavi ise şarap dalında başarı ödülünün sahibi oldu. Açıldığı günden bu yana, dünya ve Türkiye basınının önemli yayınlarına haber ve kapak olan ve her yıl yerli ve yabancı misafirlerini ağırlayan Alarko Holding Turizm Grubu Başkanı Edip İlkbahar’ın yönetimindeki Hillside Su, sektör için büyük anlamı olan Los Angeles’daki bu önemli gecedeki başarısıyla Türk turizmini temsil etti.

Kişiye özel tasarımlar

Cenan Abas Sel, Nişantaşı’ndaki Cashhimi adlı showroomunda sunduğu haute couture koleksiyonunda, kaliteden asla ödün vermeyen ve aynı zamanda pişti korkusunu yaşamak istemeyen kadınların uğrak noktası oldu. Bir yıl önce piyasaya hızlı bir giriş yapan Sel, kişiye özel tasarımlara da imza atarken, farklı aksesuvarlarıyla şimdiden kadınların vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

Yeni bir aÅŸk

Merve Kotil, Moris Kohen ilişkisi bugünlerde herkesin dilinde. Kohen, dostlarına uzun zamandır beğendiğini söylediği Merve Kotil’le nihayet ortak arkadaşları sayesinde tanışmış. İkilinin, yaklaşık bir ay önce başlayan ilişkileri şimdilik güzel gidiyormuş.

Kızını da evlendirdi

Borsa Lokantaları, Loft ve Masa restoran zincirlerinin sahibi Rasim-Suna Özkanca çiftinin kızları Bahar Özkanca ile Roche ilaç firmasının yönetimindeki Tulgan-Gülçin Göker’in oğulları Mehmet Can Göker, geçtiğimiz akşam Adile Sultan Sarayı’nda evlendiler. New York’ta işletme üzerine yüksek tahsilini bitirdikten sonra Fransa’da Cordon Bleu’da mutfak eğitimi alan Bahar Özkanca, Mehmet Can Göker’le Boston Üniversitesi’nde tanışmış. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kıydığı nikáh töreni sırasında oldukça heyecanlı görünen Bahar Özkanca’nın nikáh şahitliğini Oya Eczacıbaşı, damat Mehmet Can Göker’in nikáh şahitliğini ise Roche CEO’su William Burns yaptı. Rasim-Suna Özkanca çifti 3 ay önce evlendirdikleri oğulları Umut Özkanca’nın ardından bu mutluluğu ikinci kere yaşadılar.

Bu gece parti var

Bebek’deki Lulu’s’da bu gece nostalji var. İzzet Öz evindeki koleksiyonundan seçtiklerini, yıllar öncesinin meşhur şarkılarını bu gece Lulu’s’da çalacak. İzzet Öz ve Birol Giray’ın birlikte şov yapacakları, İstanbul’un elitlerinin günler öncesinden rezervasyon yaptırdığı bu geceyi kaçırmayın derim...

Hakkasan’da öğlen mönüsü

Çin mutfağının en sevilen çeşitlerinden olan Dim Sum, Hakkasan’ın ödül rekortmeni mutfağının benzersiz yorumuyla dünyada bir efsane haline geldi. Türkçe’ye "Kalpten Lokmalar" olarak çevrilebilecek olan Dim Sum, hafif ama çok doyurucu ve son derece lezzetli atıştırmalıkların genel adı. Gurmeler "Tadına bakılmamışsa Çin’e lezzet yolculuğu tamamlanmamış demektir" dediği Dim Sum çeşitleri, kızartılarak ya da özel bambu kaplarda buğulanarak pişiriliyor, yine kapaklı özel bambu sepetlerde çay eşliğinde sunuluyor. Dim Sum öğle mönüsü Hakkasan İstanbul’da, 12.30-15.00 saatleri arasında sadece 35 YTL.

Venezüellalı gelin

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) "Küresel Değişimde Uluslararası İş Kadınlarının Ekonomik, Siyasal, Kültürel ve Sosyal İşbirliği" konulu sempozyum ile dünya ve Türk işkadınlarını İstanbul, Çırağan Sarayı’nda bir araya getirdi. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut’un açılış konuşmasıyla başlayan sempozyuma 11 ülkeden yaklaşık 150 işkadını katıldı. Devlet bakanı Nimet Çubukçu ve Kürşat Tüzmen’e de bir teşekkür plaketinin takdim edildiği davetin dikkat çeken isimleri arasında Clara Amram da vardı. Hande Ataizi’nin sevgilisi Philippe Amram’ın ağabeyi Leon Amram’ın eşi olan Venezüellalı gelin Clara Amram şıklığıyla dikkat çekti.

Versace Al Jamal’de

Donatella ve Gianni Versace’nin yeğeni, Versace’nin yöneticilerden Francesca Versace, Leonardo Verri ile beraber geldiği İstanbul’daki ilk gecesinde güzel bir akşam yemeği yemek için methini çok duyduğu Al Jamal’i seçti. Gece boyunca masasına sürekli dansözleri çağırtırarak onlarla dans eden Francesca’nın babası Santo Versace, kardeşi Gianni’nin ölümünden sonra markanın şirket yönetimi tarafını devralmıştı.

Geliri hayır kurumlarına bağışlayacak

Modacı Seval Birinci, ’24 Saatteki Düşler’ adlı şiir kitabını kendi doğum günü olan 17 Aralık’ta çıkaracak. Birinci’nin duygularını anlatan şiirlere uygun fotoğraflarla desteklenen kitabın geliri çocukların okumasına destek amacıyla hayır kurumlarına bağışlanacak. Müge Karamızrak ve Yasemin Acar gibi dostlarının da şiirlerinin destek amaçlı yer aldığı kitap aşk, sevgi, nefret ve romantizm konularını işliyor.

Nişantaşı’nda bir ilk

Dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu, son zamanlarda yabancı markaların akınına uğrayan Nişantaşı’na, Türk zevkini ve kalitesini yansıtan koleksiyonların satılacağı şık bir mağaza kazandırdı. Kutoğlu’nun Türkiye’deki ilk mağazasının açılışını önceki gün Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül birlikte yaptı. Atıl Kutoğlu’nun Demsa Group’la birlikte açtığı mağazada yaptığı konuşmada, "Dev markaların arasında bir Türk markası olarak Türk malı ürünler ile yer almaktan gurur duyuyorum" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları