Dünyanın en güçlü kadınları New York’ta buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en güçlü kadınları New York’ta buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 12:36

Dünyanın en etkili kadınlarını buluşturan New York’taki geleneksel “Dünya Kadınları Zirvesi” bu yıl Türkiye’den önemli katılıma sahne olacak.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı’nın da sponsorları arasında bulunduğu “Dünya Kadınları Zirvesi” (Women in The World Summit), CEO’lardan, siyasetçilere; sanatçılardan, aktivistler ve edebiyatçılara kadar, dünyanın en güçlü ve etkili kadınlarını kadın haklarını tartışmak için bir araya getiriyor.

TÜRKİYE’DEN 4 KADIN KATILIYOR

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan zirve, 6 ve 8 Nisan tarihleri arasında New York’taki Lincoln Center’da düzenlenecek.

Zirveye Türkiye’den Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan avukat İpek Bozkurt ve gazeteci Amberin Zaman katılacak.

ZİRVENİN İLK KONUŞMACISI VUSLAT DOĞAN SABANCI

Haberin Devamı

Vuslat Doğan Sabancı, Dünya Kadınları Zirvesi’nin bugünkü ‘The Woman I’m Here For’ başlıklı açılış panelinde podyumu modacı Diane von Furstenberg, ‘Merck’ İdari Başkan Yardımcısı Dr. Julie Gerberding, Toyota USA Dijital, Medya Stratejisi ve Kurumsal Müdürü Lisa Materazzo, Hindistanlı haber sunucusu Barkha Dutt, Çin asıllı New Yorklu film yapımcısı-yönetmen Nanfu Wang ve Güney Sudanlı model ve tasarımcı Alek Wek ile paylaşacak. Zirvenin açılış paneli Lincoln Center’in 2500 kişi kapasiteli David Koch salonunda gerçekleştirilecek.

MERYL STREEP VE LAURA BUSH DA ZİRVEDE

Üç günlük zirvede düzenlenecek panelde bir araya gelerek kadın sorunlarını ve çözüm yollarını tartışacak olan katılımcılar arasında ünlü aktris Meryl Streep, eski ABD First Lady’si Laura Bush ve kızları Jenna ile Barbara başta olmak üzere Afganistan First Lady'si Rula Ghani, IMF Başkanı Christine Lagarde, modacı Diane von Furstenberg, Cambridge Üniversitesi Profesörü Mary Beard, aktör-yazar-yapımcı Mindy Kaling, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Ertharin Cousin, Planlı Ebeveynlik Başkanı Cecile Richards, New York Times yazarı Tom Friedman, aktivist Ayaan Hirsi Ali, Savannah Guthrie, The New America Foundation (Yeni Amerika Vakfı) Başkanı Anne-Marie Slaughter, İranlı gazeteci Masih Alinejad, Fox News sunucusu Megyn Kelly, beslenme uzmanı Padma Lakshmi, Pepsi CEO’su Indra Nooyi, oyuncu Kerry Washington, Google teknoloji ekibi lideri Yoky Matsuoka, Somalili kadın asker Iman Elman ve Mastercard Başkan ve CEO’su Ajay Banga gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Önceki yıllarda Türkiye’den Coca Cola CEO’su Muhtar Kent ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı gibi önemli isimlerin de katıldığı zirve, geçtiğimiz sene ABD başkanlığına adaylığını duyurduktan sonra ilk defa bu zirvede konuşan Hillary Clinton ile daha da etkin hale gelmişti.

TRUMP’IN KORKULU RÜYASI MEGYN KELLY

Tüm dünyadan aktivistler, akademisyenler, iş ve siyasetin ünlü simaları ile Hollywood yıldızlarının katıldığı panelleri ise Barbara Walters, Charlie Rose, Christiane Amanpour, Oprah Winfrey gibi isimler yönetiyor.

Bu yıl da New York Times yazarı Thomas Friedman, Yahoo Blobal News anchor Katie Couric, ABC NEWS’den Juju Chang, CBS’den Margaret Brennan ve NBC’den Savannah Guthrie gibi uzman gazeteciler birbirinden renkli ve heyecan verici panelleri yönetecekler. ABD’nin en çok izlenen haber kanalı olan FoxNews’de ‘Kelly File’ isimli haber programı sunan Megyn Kelly, bu defa soruları cevaplayacak. Cumhuriyetçi Parti adayları arasındaki TV tartışması sırasında Donald Trump ile karşılıklı atışmalarıyla ABD’de en çok konuşulan kadın haberci olan Kelly, ABD’nin en tanınmış ekran yüzlerinden Katie Couric’e kadının muhafazakâr medyadaki bir sesi olarak Trump dahil kimseden korkmadan nasıl güçlü bir ses haline geldiğini anlatacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE KADINA KARŞI TIRMANAN ŞİDDET İÇİN PANEL

2009’da ‘Daily Beast’ haber sitesinin kurucusu Tina Brown’ın öncülüğünde kurulan ‘Dünya Kadınları Zirvesi Vakfı’nın organize ettiği zirvenin bu yılki gündemi çok yoğun.

Brown, bu yılki gündemin barış ve güvenlik konusuna odaklanacağını belirtti. Brown, Afrika'da barış mücadelesi veren kadınlar üzerine yoğunlaşan panelin yanı sıra, Afgan First Lady Rula Ghani ile gerçekleştirilecek sohbet ve Türkiye'de kadına karşı tırmanan şiddet için hazırlanan oturumun önemine dikkat çekiyor.

Kadınların barış ve güvenlik süreçlerine katılımı ve bugün karşı karşıya kaldığımız acil küresel güvenlik tehditlerinin çözümünde kadınlara çok önemli rol düştüğünü belirten Brown, zirve öncesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kadına ayrımcılıkta bulunan bir ülkenin, çok büyük iç güvenlik sorunları yaşadıklarını defalarca gördük. Bu defalarca kanıtlandı. Ve, bugün hâlâ dünyanın pek çok bölgesinin şiddet içinde parçalandığını görmeye devam ediyoruz. Bu bölgeler, hep kadınların aşağılandığı, ekonominin dışında tutulduğu, siyasi katılımdan yoksun bırakıldığı, eğitim verilmediği, kadınların ülkelerini kalkındırmak için üstlerine düşeni yapamaz halde bırakıldıkları yerler. Bu yüzden kadının toplum içindeki statüsü ile barış ve güvenlik arasındaki her bağlantıyı görüyorum.”

AYDIN DOĞAN VAKFI SPONSORLAR ARASINDA

Dünya Kadınları Zirvesi’nin New York Times Gazetesi ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği bu yılki oturumların sponsorları arasına Aydın Doğan Vakfı da katıldı. Zirvedeki diğer sponsorlar için Toyota, Merck, Flex, MasterCard, Microsoft, Rockefeller Vakfı, PepsiCo, Ford Vakfı ve Thomson Reuters yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!