GeriSeyahat Dünyanın en egzotik 10 yeri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en egzotik 10 yeri

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Gözünüzü kapatın ve hayal edin. Sizce dünyanın en egzotik yeri neresi? Gittiğinizde dünyanın geri kalanında göremeyeceğiniz, sizi büyüleyecek ve aklınızdan ömür boyu çıkmayacak gezegenin en egzotik adresleri listemizde!

 

1- HALONG KÖRFEZİ / VİETNAM

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Bin civarı adayla dolu bölgeye ilişkin birçok efsane bulunuyor. En öne çıkanı ise halkı düşmanlardan korumak için gökten inen ejderhanın bölgeyi bu hale getirdiği... Vietnamlıların korunmuş kültürleri ve eşsiz doğa sizi etkileyecek.

2- MALDİVLER

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Balayı çiftlerinin hayalini süsleyen yer... Mavinin her tonunu görebileceğiniz adalar ülkesi size romantik dakikalar vaat ediyor. Sahilleri, plajları, kumsalı, güneşin doğuşunu ve batışını izlemek, işte o cennet burası. Dünyanın üzerine titrediği mercan resiflerini görmeden dönmeyin.

 

3- BORA BORA / FRANSIZ POLİNEZYASI

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Güney Pasifik’te bulunan ada bembeyaz kumsalları, yeşil bitki örtüsü ve mercan gölleriyle huzur vaat ediyor. Pırıl pırıl turkuvaz su üstünde bulunan bungalovlar tam da romantik bir tatil arayanlara özel. Ayrıca adada eğlence faaliyetleri hiç durmuyor.

4- SAARISELKA / FİNLANDİYA 

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Gökyüzündeki rengârenk ışık oyunlarını termal camlı iglolarda seyretmeye, üstelik burada konaklamaya ne dersiniz? Kızaklı haski safariyi de yapmadan dönmeyin. Kısa turlar olduğu gibi tüm doğayı keşfedeceğiniz üç saatlik olanı da var.

5- KERALA / HİNDİSTAN

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Hindistan’ın eğitim seviyesinin en yüksek olduğu yer burası. ‘Backwaters’ denilen doğanın içindeki sularda tekne turu yapmalısınız. Goa, Perinyar ve Trivandrum gibi sıradışı yerlerin olduğu bölge, Hint ve Portekiz kültürlerinin  harmanlandığı ve doğal güzellikleriyle öne çıkan egzotik bir cennet.

 

6- MYANMAR

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Halk dinine bağlı olarak yaşadığı için Budizm inancının her yönünü göreceksiniz. Su yollarında kaybolacak onlarca rota var. Özellikle Ayeyarwady Nehri’ndeki tura mutlaka katılmalısınız. Cemre Birand, “Kimsesiz tepelerde altın kaplı tapınaklar eşsiz bir görünüme sahip” diyor.

7- MADAGASKAR

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Marco Polo anılarında, ”Afrika’da tarifsiz zenginliğe sahip bir ada” olarak bahsetmiş. Faruk Pekin, “Barındırdığı canlı türlerinin neredeyse yüzde 95’ini dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz Madagaskar, doğa tutkunlarının bir gün mutlaka görmeyi hayal ettiği adalardan biri” diyor.

8- KAMÇATKA / RUSYA

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Doğanın dengesiyle zamanın durduğu, ateşin ve buzun diyarı... 30’u aktif 160 kadar yanardağ ile dünyanın en aktif volkanik bölgelerinden biri. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan bölgede nadir hayvan ve bitki türlerini de görebilirsiniz.

9- SOKOTRA ADASI / YEMEN

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Yedi milyon yıl önce Afrika’dan koparak ada haline gelen Sokotra, belki de dünyanın en izole yeri. Burada göreceğiniz 200 civarındaki bitki ve hayvanı başka yerde görme imkânınız yok. Bu endemik bölge her yıl turist akınına uğruyor.

10- MASAİ MARA / KENYA

Dünyanın en egzotik 10 yeri

Belgesellerden vahşi yaşamı izlemekten sıkıldıysanız buraya mutlaka gitmelisiniz. Zebralar, filler, yırtıcıların ve diğer canlıların hayatta kalma mücadelesine ve göç etmelerine tanık olacaksınız. Mehmet Yaşin, “Vahşi kedilerin amansız mücadelesini görmek için gidilmeli” diyor.

 

JÜRİ

Mehmet Yaşin, Hürriyet Seyahat yazarı
Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı
Başaran Ulusoy, TURSAB Başkanı
Ayhan Sicimoğlu, Hürriyet Seyahat yazarı
Cemre Birand, Gezi Birand
Faruk Pekin, Fest Travel kurucusu
Ahmet Zeki Apalı, TUREB Başkanı
Mehmet Yılmaz, Hürriyet yazarı
Serhan Yedig, Gazeteci
Oya Mumcuoğlu, Lüks seyahat ve yatırım danışmanı

False