Dünyanın en büyük teknoloji şovunda 70 Türk şirketi var

Dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT, dün Almanya’nın Hannover şehrinde kapılarını ziyaretçilere açtı. 60 ülkeden 6 bin 270 firmanın yeni ürünlerini sergilediği fuar 16 Mart tarihine kadar açık olacak.

309 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuarı 600 bine yakın ziyaretçinin izlemesi bekleniyor. Fuara katılan firmaların yüzde 52’sini Almanya dışından gelen şirket ve kurumlar oluştururken, Almanya’dan sonra fuarın en geniş katılımcısı 777 şirketle Tayvan oldu. Tayvan’ı 310 şirketle Çin Halk Cumhuriyeti izledi. Türkiye ise 70 şirketle CeBIT 2005’te yer aldı.

MOBİL REKABET:

CeBIT’e bu yıl mobil teknoloji şirketleri arasında yaşanan rekabet damgasını vurdu. CeBIT’e katılan altyapı şirketleri ağırlıklı olarak mobil çözümleri tanıtırken, mobil cihaz üreten markalar yüksek çözünürlüğe sahip kameralı cep telefonları ile ilgi çekmeye çalıştı. Fuarda, Samsung 7 megapixel çözünürlüğe sahip kameralı cep telefonunu tanıtırken, Nokia 1 ve 1.3 Megapixellik çözünürlüğü olan 3’üncü Nesil(3G) cep telefonları ve çözümlerini tanıttı. Nokia’nın görüntü kaydetme ve izleme kalitesi yüksek, cepten video ve televizyon izlemek için tasanrlanmış, farklı platformlarla uyumlu 6201, 6030,6630, 6681 modelleri ilgi gördü. Sony Ericsson ise Walkman marka cep telefonu ile dikkat çekti.

PLATFORM 360:

Cebit 2005’e bu yıl ilk kez 70 Türk şirketi katıldı. Türk şirketleri CeBIT 5’inci Hall’de 1300 m2’lik alanda ürünlerini sergiliyor. CeBIT’in Türk katılımcıları geçtiğimiz yıl fuara 40 Türk şirketinin 1000 m2’lik alanda katıldığını bu yılki katılımın memnuniyet verici olduğunu söylediler. Türk şirketlerinin uygulama ve çözüm alanında yaptıkları çalışmalarla fuara katıldıkları görüldü. Cebit 2005’e, 8 Türk şirketinin stratejik işbirliği ile oluşan ‘Platform 360’ tek bir stantla katıldı. Platform 360, CeBIT öncesi İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyerek, ‘Türkiye’nin 25 milyon dolar seviyesinde olan yazılım ihracatını 3 yıl içinde 100 milyon dolara çıkartmayı hedeflediklerini söylemişti.

Mankenlerden çıplak tanıtım

Mankenler
çıplak boyalı vücutları ile fuarda ilginç bir tanıtıma imza attı. Alman Gericom firmasının son model dizüstü bilgisayarlarını tanıtan mankenler büyük ilgi gördü.

Siemens, cepte yazılı mesajı sese çeviriyor

ALMAN
Siemens, cep telefonlardaki yazılı mesajı sıkıcı bir iş olmaktan çıkarıp eğlenceli bir hale getirdi. Anımated Instant Voice Messages sistemiyle Simens, yazılı mesajı sesli mesaja çevirip bunu bir animasyonla birlikte gönderiyor. Siemens’ten yapılan açıklamada, telefon kullanıcısının sesli mesajla birlikte resmini yollayabileceği belirtilerek, resimde dudakların oynayarak mesajı sesli olarak aktarabileceği ifade ediliyor. Bu telefonların yıl sonunda Avrupa’da piyasaya çıkacağı belirtiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları