Dünyanın en büyük teknoloji marketi Ankara’da açıldı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük teknoloji marketi Ankara’da açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

18 bin 650 metrekarelik alanda, 400 markada 8 bin ürün çeşidiyle hizmet veren "Dünyanın En Büyük Teknoloji Hipermarketini" Ankara’da hizmete sokan Vatan Bilgisayar, Ankara’yı teknolojinin başkenti yapmaya hazırlanıyor.

VATAN Bilgisayar’ın "Dünyanın En Büyük Teknoloji Hipermarketi" olarak nitelendirilen 18 bin 650 metrekarelik alana kurulu dev mağazası, Başkent Ankara’da hizmete girdi. Dünyanın en kapsamlı teknoloji perakende platformlarından biri olan Vatan Bilgisayar Ankara bilgisayar, yazıcı, elektronik ürünler, OEM ürünleri, ağ ürünleri, yazılımlar, çevre birimleri ve tüketim ürünlerinin yanı sıra, ilk kez beyaz eşya, küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerinin de perakende faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bir adres olacak. Vatan Bilgisayar Ankara, başlangıçta 400 markanın 8 bin farklı ürünüyle teknoloji severlerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Açılışta Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan’ın yanı sıra HP Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan ve AMD Genel Müdürü Bahadır Erbaş’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Vatan Bilgisayar olarak Türk tüketicisinin hak ettiği hizmeti ferah ve güvenilir bir alışveriş ortamında en geniş ürün çeşidini en uygun fiyatla, en iyi vade ve müşteri memnuniyetinden taviz vermeyerek sunacaklarını ifade etti.

Vatan, Ankara mağazasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Hazırlık süreci bir yılı bulan Ankara mağazamız için klasik mağaza anlayışının üstüne çıkmak gerekiyordu. 18 bin 650 metrekarelik bina bir teknoloji üssü oluşturma düşüncesiyle yaratıldı. Mağazamızın teknoloji severlerin tüm istediklerini bir arada bulabilecekleri, sosyal sorumluluk projelerine ev sahipliği yapan, teknolojiyi yakından takip etmek isteyenler için bir eğitim merkezi niteliğinde olan, yaşayan bir yer olmasını hayal ettik."

400 markaya ait 8 bin çeşit ürünün görerek, dokunarak, kıyaslanarak satın alınabileceği mağazada bayanların ilgisini teknolojiye daha çok çekebilmek için yeni marka ve ürünlere yer verdiklerini söyleyen Hasan Vatan, "Artık beyaz eşya, elektrikli ev aletleri ve kondisyon aletleri de mağazamızda bulunabiliyor. Böylece Vatan Bilgisayar’ın bilişim ve elektronik perakendeciliği deneyimine yeni bir açı kazandırıyoruz" dedi.

Sosyal sorumluluğun ilk adımı ücretsiz bilgisayar eğitimi

Mağazanın sahip olduğu sosyal imkanlarla, sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki etkinliklere ev sahipliği yapılması ve sektörün sağlıklı gelişimine katkıda bulunulması da hedefleniyor. Bunların ilkini mağaza çatısı altında herkese açık olarak gerçekleştirilecek olan aylık ücretsiz temel bilgisayar eğitimleri oluşturacak. 200 bilgisayar kapasiteli eğitim sınıflarında 8 profesyonel eğitmen aracılığıyla verilecek olan temel eğitimler, Microsoft ile yapılan işbirliği çerçevesinde donanım, işletim sistemi ve Microsoft Office programlarını kapsayacak. Bu yolla ayda 1000 kişiye temel bilgisayar eğitimi verilmesi hedefleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!