Dünyanın en büyük 3’üncü otomotiv endüstrisi fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük 3’üncü otomotiv endüstrisi fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 15:51

Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen 11’inci Automechanika Istanbul açıldı. Törende, kürsüye birlikte çıkan Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım ile Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, iki firmanın işbirliğinde nasıl başarı hikayeleri yazabildiklerine güzel bir örnek verdi.

Haberin Devamı

Dünyada 3’üncü büyük endüstri fuarı olma başarısına ulaşan ve geçtiğimiz yıl 40 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Automechanika Istanbul, bu yıl da ziyaretçilerin akınına uğruyor. 

Birlikten kuvvet doğar
Automechanika İstanbul 2017’nin açılışında konuşan Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım, sektöre 2001 yılında girdiklerini, yıllar boyunca Automechanika Istanbul’un sürekli artan bir grafikle büyüdüğünü belirterek, “Bu sene 33 farklı ülkeden 1200’ün üzerinde katılımcı ve 21 ülke pavilyonunu ağırlıyoruz. Bütün dünyadaki fuarlara bakarsak şu anda 3’üncü sıradayız. Böyle büyük başarı öyküleri yalnız başına yazılmıyor. Birçok iş ortağımızla birlikte işbirliği içinde çalışarak bu günlere geldik. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel de Automechanika Istanbul 2017’nin yoğun katılımlı açılışını yapmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu yıl, yine ziyaretçilerimizi yeniliklerle buluşturuyoruz. Bunlardan en önemlisi E-Mobility alanı. Burada otomotiv üreticileri, hizmet tedarikçileri alternatif sürüş sistemleri, otomotik sürüş ve mobilite hizmetlerini sunacaklar. Ayrıca inovatif şirketler kendi yaratıcı fikirlerini gösterecek, ürün ve çözümlerini sunacak” dedi. 

Haberin Devamı

Türkiye, dinamik bir pazar
Automechanika Frankfurt Direktörü Olaf Musshoff da Automechanika İstanbul fuarının çok başarılı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye çok dinamik bir Pazar. Ziyaretçi rakamları çok yüksek. Türkiye coğrafi açıdan çok iyi bir konumda. Bu sayede Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu’da hızla büyüyen pazarlara hızlı bir erişim sağlanabiliyor. Bu 1200 katılımcının yaklaşık yarısı yurt dışından. Aslında bu uluslararası katılım Türkiye’nin uluslararası açıdan önemini de vurguluyor. Automechanika Istanbul’un da önemini vurguluyor. Fuarda Almanya dahil olmak üzere birçok katılımcı var ve bu sayede bir çok iş fırsatı yakalanabilir. Automechanika Istanbul geçen yıl 40 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl da iyi bir ziyaretçi sayısını yakalayacağız.”  

Haberin Devamı

Bizi bir laboratuvar olarak görün

TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) Başkanı Serkan Yazıcı ise otomobil sporlarının Türkiye’de çok eskiye dayandığını belirterek, “Bizler aslında en iyi ürünleri kullanmaya çalışıyoruz. En iyi fren balatasını, en iyi şanzımanı, en iyi motoru, en iyi çipi. Bunların hepsini yurt dışından alıyorduk. Federasyon başkanı olunca ilk yaptığım, bir yarışımızda bir Türk lastiğini kullanmak oldu. Çok başarılı bir deneyim oldu. Bize baktığınızda biz bir laboratuvarız. Ürününüzü dünyaya nasıl satarsınız? Öncelikle kendinizi spor arenasında göstermeniz lazım. Bu konuda federasyonumuzun kapıları herkese açık” dedi. 

Değişim zamanı
TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı da içinde bulunduğumuz bu dönemin dijital teknolojilerin kullanılması yönünde büyük bir değişim anı olduğunu belirterek, “Artık tüketiciler oto showlara gelerek sadece araçları incelemiyor, arkasındaki teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bu nedenle birçok fuarda e-mobilite alanlarının oluşturulduğunu ve bu alanlara ilginin giderek arttığını görüyoruz. Automechanika İstanbul’da bu sene e-mobilite alanın oluşturulmasını memnuniyetle karşıladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çok şey öğrendik

OSS (Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar ise Automechanika sayesinde çok şey öğrendiklerini belirterek, “ Automechanika Istanbul’da Hannover Fairs Turkey ve Messe Frankfurt Istanbul gibi birbirine rakip iki firmanın biraraya geldiğinde nasıl bir başarı hikayesine imza attığını görüyoruz. Derneğimiz de Automechanika ile birlikte büyüyor. Şu anda 4.5 milyar Euro’luk pazarın yüzde 60-70’ini temsil ediyoruz. Büyüyen pazarda biz de elimizden geldiğince sorunlara çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi. 

Mustafa Koç’un otomobili de bu fuarda

Fuarda; geçtiğimiz yıl hayata veda eden eski Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Mustafa Güneş’ten oluşan “Ford Mobil Rally Team”in, 1991 Türkiye Rallikros Şampiyonası’nda kullandığı Ford Sierra Cosworth da, 10’uncu salondaki ‘Retro Ralli Sergisi’nde yer alıyor.  

Haberin Devamı

 

BAKMADAN GEÇME!