Dünyanın eğitim problemleri Ankara'dan çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın eğitim problemleri Ankaradan çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 12:48

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Derneği tarafından düzenlenen “Balkan Ülkelerindeki Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Eğitimde İşbirliği” konulu sempozyumda; Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu kurulmasına karar verildi. Makedonya’dan Yunanistan’a, Romanya’dan Azerbaycan’a kadar birçok ülkenin eğitim derneği; federasyon çatısı altında toplanacak. Ankara merkezli olacak federasyon ile katılımcı tüm ülkelerdeki eğitim sorunlarına ‘çözüm’ aranacak.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Derneği, İstanbul’da “Balkan Ülkelerindeki Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Eğitimde İşbirliği” konulu bir sempozyum düzenledi. 24-29 Aralık 2007 Tarihlerinde yapılan sempozyuma Batı Trakya, Kosova, Romanya, Bulgaristan Makedonya ve Azerbaycan’daki Türk Öğretmen Derneklerinin temsilcileri katıldı. Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Derneği Genel Başkanı Şuayip Özcan sempozyumun sonuç bildirgesini açıklarken, “Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu”nun kurulacağını bildirdi. Kurulacak federasyon, Türk Eğitim Sen Başkanı Özcan başkanlığında kurulacak.

İYİ İLİŞKİLER KURUMSALLAŞTIRILIYOR
Sempozyumun sonuç bildirgesine göre katılımcı derneklerin ülkelerindeki mevcut eğitim sisteminin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına yönelik politika oluşturulması ve strateji geliştirilmesi gerektiği kararına varılırken, “Süregelen iyi ilişkilerin kurumsallaşması yolunda somut bir adım atılması amacıyla; merkezi Ankara’da olmak üzere Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu adıyla bir kuruluş oluşturulmasına karar verilmiştir” denildi. Söz konusu işbirliği ile üye derneklerin bulunduğu tüm ülkelerde eğitimin entegrasyonunun sağlanması amaçlandığı bildirilirken, federasyonun kuruluş çalışmalarının tamamlanmasından sonra, Türkiye’de üye derneklerin toplanması kararı verildi.

Haberin Devamı

BÖLGESEL GÜNDEM OLUŞTURULACAK
Sempozyum sonucunda federasyona üye derneklerin, uluslararası kuruluşlarla olan ilişkilerde ve problemlerde dayanışma içinde olacağı açıklanırken, üye dernekler gelişen eğitim teknolojilerinden ortak olarak yararlanacağı kaydedildi. Ayrıca federasyona üye dernekler, uluslararası kuruluşlar tarafından finanse edilen eğitimle ilgili konularda ortak projeler hazırlayacak. Sonuç bildirgesinde “Avrasya Bölgesinin durum ve öncelikleri çerçevesinde; bu bölgelerdeki ülkelerin eğitimde hedeflerine ulaşabilmeleri amacıyla bölgesel gündem hazırlama çalışmaları yürütülecektir” ifadesine de yer verildi. Ayrıca; federasyona üye dernekler, ülkelerini tanıtmak amacıyla diğer üye ülkelere geziler düzenleyecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!