Dünyanın eğitim gündeminde neler var?

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın eğitim gündeminde neler var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 09:54

Geçen hafta dünyanın eğitim gündeminde hükümetlerin öğrencileri için sağladığı yardım ve eğitim bursları dikkat çekti. Singapur Güneydoğu Asya ülkelerinde staj yapacak öğrencileri için maddi yardım vermeye hazırlanırken, Rusya ‘Dünya Eğitim Bursları Programı’nın 2025’e kadar uzatılmasına karar verdi. İngiltere’de ise Birmingham Üniversitesi Dubai’de yeni bir kampus açmayı planlıyor.

Haberin Devamı

BURSLARA DEVAM EDİYOR

RUSYA: Hükümet ‘Dünya Eğitim Bursları Programı’nı 2025’e kadar uzattı. Rus öğrencilerin lisansüstü çalışmalarını çeşitli burslarla destekleyen program, 35 ülkede 228 üniversiteyi kapsıyor. Burs almaya hak kazananlar eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkenin önde gelen kurum, şirket ya da üniversitelerinde istihdam şansı yakalıyor. Programın kotasıysa 718 öğrenci.

LİDER ÜNİVERSİTEDEN KITALARARASI ADIM

İNGİLTERE: Ülkenin önde gelen üniversitelerinden Birmingham, Dubai’de kampus açacak. Eylül 2018’de eğitime başlaması planlanan kampusta birçok lisans ve lisansüstü program olacak. Rektör David Eastwood, ilk programların bilgisayar bilimleri, makine mühendisliği, ilk ve ortaokul eğitimi ile işletme olacağını duyurdu. Başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere bölgedeki öğrencilere yeni fırsatlar sunulması hedefleniyor.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DESTEK

SİNGAPUR: Genç yeteneklerin bölgesel olarak istihdam edilebilirliğini artırmak için yeni proje başlatıldı. Singapurlu öğrenciler başta Hindistan olmak üzere Güneydoğu Asya’da yapacakları stajlarda hükümetten burs ve çeşitli yardım alabilecek. Öncelikle bölgede faaliyetlerini sürdüren Singapur şirketlerinde staj yapacak öğrencilere sağlanacak maddi desteğin zamanla genişleyerek herkese verilmesi planlanıyor. Önümüzdeki yıl başlayacak pilot uygulamada yaklaşık 9 bin dolar kaynak sağlanacak. Staj sonrasında istihdam için bu öğrencilere öncelik tanınarak, sektörü ve çalışma atmosferini tanıyan başarılı gençlere yeni fırsatlar sunulması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!