Dünyadan taziye mesajı yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan taziye mesajı yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 00:00

Van'da yaşanan depremin ardından dünyanın dört bir yanından taziye mesajları ve yardım teklifleri yağıyor.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, “Van'daki depremle ilgili haberleri büyük bir endişeyle takip ettiklerini” belirtti.

 

ABD halkı adına hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına en derin taziyelerini ilettiğini belirten Obama, "Düşünce ve dualarımız depremden etkilenen bölgeye yardım götürmeye çalışan cesur erkek ve kadınlarla birlikte. Bu zorlu zamanda müttefikimiz Türkiye ile omuz omuza duruyoruz ve Türk yetkililere yardıma hazırız" dedi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise mesajında, "Düşüncelerim ve dualarım depremde hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri ve dostlarıyla birlikte" ifadesini kullandı.

 

"ABD HALKI ADINA TAZİYE DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone de Van'da meydana gelen deprem için taziye mesajı yolladı. Haberleri büyük endişe ile takip ettiğini bildiren Büyükelçi mesajında, "Mümkün olan her türlü yardım için Türk yetkililerle iletişim içindeyiz. ABD halkı adına, bu felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziye dileklerimizi iletir, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umarız. Gönlümüzün en derin yerinde ve düşüncelerimizdesiniz." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Van'daki deprem nedeniyle Türk halkı ve hükümetine başsağlığı diledi. Van Rompuy, AB zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, Van'daki deprem haberinin kendilerinde büyük üzüntü yarattığını söyledi ve Türk halkı ile hükümetine başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

İSRAİL BİRDEN ÇOK MESAJ İLETTİ

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayarak, baş sağlığı dileklerini iletti ve her türlü yardıma açık olduklarını bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da, depremin ardından Savunma Bakanlığı’nın diplomatik-güvenlik bürosu başkanı Amos Gilad’a talimat vererek, Türk yetkililerle temasa geçmesini ve “gereken her türlü alanda yardımda bulunmak için hazır oldukları" mesajını iletmesini istedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, "yıkıcı depremin ardından Türkiye'ye yardım eli uzattıklarını ve Ankara'daki elçiliğe bu konuda talimat verildiğini" ifade etti.

"DİN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Pakistan da Van'da yaşanan afet nedeniyle Türkiye'ye bir mesaj yolladı. Tüm Pakistan halkının, gelen deprem haberiyle derin bir şok yaşadığının ve din kardeşlerinin yanında olacağının dile getirildiği mesajda "Pakistan, kaybedilen değerli yaşamların yasını tutuyor ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyor. Hükümetimiz ve halkımız her türlü yardıma hazırdır" diye belirtildi.

Haberin Devamı

Yunanistan, Azerbaycan, ABD, İngiltere, Almanya, Polonya, Macaristan ve İsviçre’den de yardım teklifi geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu aradığı ve yardımda bulunabileceklerini söylediği bildirildi.

ERMENİSTAN'IN KURTARMA EKİBİ YOLDA

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da Abdullah Gül'e başsağlığı mesajı yolladı. Rusya'da devlet ziyaretinde olan Sarkisyan'ın mesajı şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Van'da meydana gelen şidetti depremi, maddi hasarı, can kaybını ve enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Olayla ilgili üzüntümü bildirmek ve Ermenistan özel kurtarma biriminin alarma geçtiğini, bir an önce olay yerine ulaşmak için yola çıktığını haber vermek isterim."

Haberin Devamı

RASMUSSEN: YARDIMA HAZIRIZ

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, yaptığı yazılı açıklamada, depremden etkilenenlerin acısı paylaştıklarını ve Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.

 

Rasmussen, “NATO ihtiyaç halinde müttefikimiz Türkiye'ye yardıma hazır beklemektedir” dedi.

                

Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek de dayanışma ve başsağlığı mesajı Göndererek artan kayıpların büyük endişe kaynağı olduğunu belirtti. Buzek, yaralılara acil şifalar diledi.

 

EROĞLU’NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Van'da meydana gelen, can ve mal kaydına da neden olan deprem nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayımladı. Eroğlu mesajında, “Anavatan Türkiye'nin Van ilini geniş bir şekilde etkileyerek can ve mal kaybına neden olan depremle ilgili gelişmeleri Kıbrıs Türk halkı olarak büyük bir üzüntü ile izliyoruz…    Milletimize büyük geçmiş olsun, Tanrı bizi ve tüm insanlığı bu tür doğal afetlerden korusun.”

Haberin Devamı

 

WESTERWELLE: TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, "Almanya, bu zor anlarda Türkiye'nin yanındadır" dedi.

 

Westerwelle, Türk hükümetinin ve Türk halkının acılarını, ölenlerin yakınlarının, yaralıların ve deprem sebebiyle evsiz kalan insanların üzüntülerini paylaştıklarını kaydetti.

 

Alman Yeşiller Partisi eşbaşkanları Claudia Roth ve Cem Özdemir de, ortak bir başsağlığı mesajı yayınlayarak, felakette hayatını kaybedenlerin yakınlarının, yaralıların ve evsiz kalan insanların acılarını paylaştıklarını bildirdi.

BLOOMBERG BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

New York Belediye Başkanı MichaelBloomberg, Van'daki depremfelaketine yönelik haberlerden dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Düşüncelerininve dualarının depremden zarar görenlerle birlikte olduğunu” dile getirdi.

 

Bloomberg açıklamasında, Van'daki arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmak isteyen New Yorklular'ın, New York Belediyesi Yardım Fonu'na, telefonla ya da belediyenin web sitesine başvurarak yardımda bulunabileceklerini bildirdi.

 

KAZUKHANOV: ACINIZI PAYLAŞIYORUZ

Kazakistan Dışişleri Bakanlığında düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM)Günü, özel programının açılışında konuşan Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerjan Kazukhanov, sözlerine Türkiye'ye taziyelerini bildirerek başladı.

 

Kazukhanov, “Dün Türkiye'de yaşanan, büyük hasar ve can kaybına neden olan depremden dolayı Türkiye'ye taziyelerimi iletmek istiyorum. Biz, Türk milletinin ve Türk hükümetinin acısını paylaşıyoruz” diye konuştu.

 

KANADA: TÜRK HALKININ YANINDAYIZ

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Kanadalılar adına depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı ve üzüntülerini sunduğu belirtildi.

 

Baird, “Kanada bu felaketten etkilenenlerin esenlikleri için derin endişe duymaktadır. Kanada, Türkiye'nin bir dostu olarak bu zor süreçte Türk halkının yanındadır” ifadelerini kullandı.

 

SARKOZY’DEN TAZİYE MESAJI

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

 

Sarkozy mesajında "Bu zor anlarda, Fransa'nın Türk halkının acılarını paylaştığını ve kendisi ile dayanışma içerisinde olduğu konusunda sizi ve Türk halkını temin etmek isterim" ifadelerini kullandı. 

 

“HER TÜRLÜ YARDIMI SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Çin yönetimi Van’da meydana gelen  depremden dolayı her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cian Yü, Başbakan Ven Jiabao’nun mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı mesajı gönderdiğini söyledi.

 

TALABANİ’DEN GÜL’E MESAJ

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mesaj göndererek, Van depremi nedeniyle üzüntülerini bildirdi.

 

Talabani mesajında, " çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin de yaralanmasına sebep olan ve kardeş Türk halkına acı veren doğal afeti büyük kaygı ve üzüntüyle öğrendiklerini" söyleyerek "Kardeş Türk halkının acısını paylaşıyor, ölenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

 

SIRBİSTAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Van'da meydana gelen depremle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye mesajı yolladı.

 

Sırbistan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde de yayımlanan mesaj da, Devlet Başkanı Tadiç, yaşanan depremden dolayı hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletirken, yaralananlara da acil şifalar diledi.

 

YANUKOVİÇ’TEN GÜL’E TAZİYE MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğünde depremdeki kayıplar nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye mesajı gönderdi.

 

Ukrayna'nın Türkiye'deki depremin neden olduğu ağır hasar ve can kayıplarını öğrenmekten büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Yanukoviç, yakınlarını kaybedenlere en derin taziyelerini ilettiklerini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!