Dünyada neler oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Dünyada neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:00

Yeni çıkan albümler, ebook’un favorileri, müze ve galerilerdeki sergiler.

Haberin Devamı

E-KİTAPLAR

Yeni çıkan

Amazon.com’un ‘yeni çıkanları’nda Stephen King’in ‘Joyland’ adlı kitabı yer alıyor. Kuzey Carolina’da bir eğlence parkında çalışmaya gelen üniversite öğrencisi David Jones, küçük yaşta ölen bir çocuğun intikamını alma vasiyetiyle karşılaşıyor. Kitap 7.77 dolar.

Çok satan

Dan Brown’un ‘Inferno’ isimli romanı The New York Times’ın en çok satanları arasında. Robert Langdon nerede olduğunu ve ne yapıyor olduğunu hatırlamaksızın gözlerini hastanede açıyor. Dante’nin karanlık epikleri Langdon’un geçmişi hatırlamasını ve hayatını kurtarmasını sağlıyor. Amazon.com’da kitap 17.15 dolar.


Sır gibi saklanan fotoğraflar

Yaklaşık 50 yıl önce kurulan ve ‘Tüm zamanların en büyük 100 sanatçısı’ listesinde dördüncü sırayı koruyan İngiliz rock grubu The Rolling Stones’un 1960’lara ait ‘saklanan’ fotoğrafları artık sergilenmeye başladı. Fotoğraflar Eric Swayne tarafından çekilmişti. Eric Swayne’nin kanser hastalığına yakalanması üzerine fotoğraf stüdyosu kapatılmış, fotoğraflar da yıllardır bir kutuda kapalı kalmıştı. ‘The Rolling Stones’un eğlenceli ve renkli yüzleri Londra’da London Gallery’de görülebilir.

ALBÜMLER

Haberin Devamı

Mount Kimbie-Cold Spring Fault Less Youth

İngiliz elektro müzik grubu Mount Kimbie ‘Cold Sprin Fault Less Youth’ albümünü geçen günlerde çıkardı. ‘Made to Stray’, ‘Before I Move Off’ ve ‘Carbonated’ en çok dinlenen parçalar.

Laura Marling-I was an Eagle
Laure Marling’in ‘I was an Eagle’ adlı albümü yeni çıkanların arasında. Albüme aynı ismi verdiği ‘I was an Eagle’ parçası ve ‘Once’ tutan parçalardan.


Ashmolean Müzesi’nin 330. yaş günü

Dünyanın en eski müzesi olarak bilinen Oxford’taki Ashmolean Müzesi, 330. yılını kutluyor. Kutlama adına klasiklere adını yazdırmış resim ustalarının eserleri sergilenecek. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, Rembrandt, Rubens, Turner, Ingres, Degas gibi sanatçıların eserlerini görebilirsiniz. Sergi, 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Sergi için çoğu kişi, “Bütün bu klasikleri bir arada görme fırsatı ilk kez ele geçecek. Kim bilir bir daha olur mu...” diye yorum yapıyor.

SERGİLER

Haberin Devamı

‘Lucas Blalock’ sergisi, 7 Temmuz’a kadar Londra’da White Cube Gallery’de görülebilir. Sanatçı, sınırlarını zorlayarak ve resimlerinde zıtlıkları kullanarak fotoğraf geleneğini bozuyor.www.whitecube.com

Daniel Flammer’in ‘Les Chants Captifs’ adlı çalışması Paris’te Polad-Hardouin Gallery’de 22 Haziran’a kadar devam edecek. Flammer, yeryüzünü endişelerle dolu insan psikolojileri açısından yansıtıyor.www.polad-hardouin.com

İsviçreli artist Urs Fischer’in çalışmaları 19 Ağustos’a kadar Los Angeles’ta The Museum of Contemporary Art’ta. Sanatçının çalışmaları oldukça soyut imgelerden oluşuyor. www.moca.org

‘The Museum Collection IV’, 8 Haziran’a kadar Yeni Delhi’de Art Bull Gallery’de. Koleksiyonda çeşitli insan halleri farklı sanatçıların gözünden gösteriliyor. www.artbullindia.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!