Dünya'da 2009 nasıl geçecek

Güncelleme Tarihi:

Dünyada 2009 nasıl geçecek
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 16:57

Haberin Devamı

Neptün yeni yıla Kova'nın 22 derecesinde giriyor, 28 Mayıs'da retro harekete başlayacak ve 4 Kasım'da normale dönecek ve 2009 sonuna kadar aynı kalacak. 1998'de Kova'ya gelen Neptün, 2012'ye kadar bu burçta, bu aynı zamanda son yıllardaki özellikle de çalışanlar ve iş alanlarındaki düzensizliklerin göstergesi. Bireysel hedeflerin çok iyi belirlenmesi ve hata yapılmaması çok önemli. Neptün'ün sisli ortamı ve belirsizliği durumu zorlaştıracaktır.

Uranüs Devrimi...        Â
Uranüs, yeni yıla Balık Burcu'nın 19 derecesinde girecek, 2 Ağustos/2 Aralık arasında Retro yaptıktan sonra yoluna normal olarak devam edecek. Bu gezegen, Mart 2003'de Balık Burcu'na girdi ve 2011'e kadar orada kalacak. Uranüs hava burcu Kova'yı yönetir ama Balık Burcu su grubundadır. Su ve hava ilişkisi zordur, derin ve yoğun duyusallık okyanuslarına dalınarak, güvence aranacaktır. Ama yanısıra da, bu süreç veya konum temizlik sürecidir, yaşam kirlerden arınacak ve yeni amaçlar ve yeni yollar ortaya çıkacaktır. Yani bu bir yeniden doğuş dönemidir.

Haberin Devamı

Satürn Terazi'de...
Satürn, 2008'un Eylül ayında geldiği Başak Burcu'na 2009'da 21 derecede retro olarak giriyor, 17 Mayıs'da normale dönecek ve 29 Ekim'de Terazi Burcu'na geçecek ve Ekim 2012'ye kadar orada kalacak. Satürn, Başak Burcu'nda çok zorlayıcı veya ezici olmadı, benzer etki 1948-51 ve 1978-81 dönemlerinde oluşmuştu. Başak enerjisi iyi dikkat edildiğinde Satürn'le daha iyi çalışır çünkü Oğlak Burcu'nun yöneticisi olan Satürn ve Başak üçgeni sağlam bir temel oluştururlar. Ama bu derslerin öğrenilmeyeceği ve karmaların yaşanmayacağı anlamında düşünülmemelidir, sadece enerjinin yüksek ve parlak olacağı kasdedilmektedir. Duygusal engeller bu geçişte birer hastalık gibi görünürler ama aslında daha iyi hissedilebilir ve fark edilebilir sonuçlara yöneliktirler. Bu zorlu transitten olumlu etki alan Boğalar ve Oğlaklar kazançlılar ve bu avantajı sürdürecekler. Başaklar ise sınavdalar, işkolik olurken pek de ne için koşturduklarını anlayamamaktalar. Yay, Balık ve İkizler burçları transitin sert etkilerini hissettiler, her konuda toparlanmak zorunluluğunu yaşamaktalar. Aslan, Kova, Koç ve Terazi burçları ise, uyumluluk dersleri aldılar ve almaktalar. 2009 sonbaharında Terazi Burcu'na geçecek olan Satürn, ciddiyet ve özdenetim isteyecek, ilişkiler sınavlardan geçerken, kimlerin egemen oldukları yeniden belirlenecek, seçimler gerekecek. Kurallar ve sınırlar yenilenecek.

Haberin Devamı

Jüpiter aldatıcı olabilir...
Jüpiter 2009'a Oğlak Burcu'nun 28 derecesinde giriyor ve 6 Ocak'da Kova Burcu'na geçiyor ve 15 Haziran/13 Ekim arasında retro yapacak. Jüpiter Ocak 2010'a kadar bu burçta kalacak. Jüpiter yıllık etkiler getirir ve genelde olumlu bir karakterdir, açıklık, gerçekçilik ve somut amaçlar ister. Aslında tüm yaşamın bir örneği amacındadır. Öte yandan genişlemenin ve büyümenin kaynağı de olan Jüpiter, duraklamalardan ve kararsızlıklardan hoşlanmaz. Fakat Jüpiter dogmatiktir, şans getirirken kibirli, gururlu ve kendini beğenmiştir hatta küstah olabilir, bunun anlamı inkarlardan ve yüzleşmelerden kaçınılmaması gerekliliğidir. Jüpiter 2009'da Neptün'le Kova'da buluşacak, bu kavuşumun sesi uzaktan hoş gelebilir ama körcesine koşulları görmezden gelerek ya da bilinçsizce uygulanan büyümeler veya girişimler, Neptün'ün sisli ortamında hedeflerini yitirip, yokolabilirler hatta hatalı olabilirler. Jüpiter politikanın, Neptün ise aynı zamanda petrolün yöneticisidirler, üstte kasdedilen yanılgılar bu konularda bedeli ağır sonuçlar getirebilirler yani işler göründüğü kadar kolay değildir, aşırı iyimserlik zarar verecektir. Kova'daki Jüpiter, İkizler ve Terazi ile iyi konumda olacak ve onlara fırsatlar yaratacak. Boğa ve Başak burçları ise, uğraş alanlarında peşpeşe fırsatlar yakalayacaklar, Oğlak ise iyi hesap kitap yaparsa para konusunda karlı çıkacak. Jüpiter etkisinde su burçları ilişkilerinde iyi konumda görünüyorlar, Yengeçler eşlerinden ya da yakın çevrelerinden maddi destekler alırlarken, Akrepler gayrimenkul alım satımında avantajlı olabilirler. Balıklar ise, bol bol övgü ve takdir alacaklar. Ateş grubunda da, Koçlar verimli ilişkilere girecekler, tutkuları artacak, Aslanlar deneyimlerinin ödüllerine kavuşurlarken, Yaylar çevrelerini genişletecekler ve yarar görecekler.

Haberin Devamı

2009'daki Merkür retroları 4 kez tekrarlanacak...
11 Ocak - 2 Şubat arasında Kova Burcu'nda,
7 Mayıs - 31 Mayıs arasında yine Kova Burcu'nda,
7 Eylül - 29 Eylül arasında İkizler ve Boğa burçlarında,
24 Aralık - 15 Ocak 2009 arasında Başak/Terazi/Başak burçlarında.
Retrolar, hava burçlarından toprak burçlarına yönelik görünüyorlar, bu da 2009'a ait öngörülerde özgün gerilimleri arttırabilir. İlgili burçlara yönelik tasarımlara önem verilmesi gerekiyor.

TUTULUMLAR

Yeni yılda iki önemli tutulum var. 2009'un ilk Güneş tutulumu, 26 Ocak'da Kova Burcu'nda yani yeni ABD Başkanı'nın yemin töreninden 6 gün sonraya raslıyor. Bu astro konumda, ABD'nın astro haritasında tutulumun Jüpiter'le birleşim yaptığı ve Neptün'e yönelerek 10. astro evde kariyer, ün ve itibar konularında dünya çapında etkili olacağının göstergesi olabilir. Kova'daki Jüpiter, bize özellikle bilgisayar teknolojisinde devrim niteliğindeki kırılma noktalarının da müjdecisi. Neptün bu konumda, küresel çizgide enflasyonu tetiklerken, toplumdaki refah düzeyini gölgeleyebilir. Jüpiter ise, gücü arttırırken, yanısıra büyümeyi de sağlayacaktır. Yani bu ikili etki, büyük kitlelerde sıkıntı yaratırken, azınlıkta kalan ama güçlü olan kesimlere avantajlar getirecektir. Uranüs ve Venüs'ün konumları ise ilginç ve sıradışı ama zor durumlarda ani ve rahatlatıcı etkiler yaratacaklar. Bu astro konum, Satürn'den gelen hız kesici ve kısıtlayıcı etkiye karşı güç ve cesaret verecektir. Aslında bu uzun süreli bir oluşum, 2009 Ocak'tan itibaren oluşmaya başlayacak olan yolculuğun sonunda Uranüs'ün Pluto ile 2012'de oluşturacağı sert açı, küresel huzursuzlukları ve genel olarak otoritenin gücü kötü ve yanlış kullanması olarak sonuçlanacaktır. Başak'taki Satürn zıtlığı ise, odaklanmaların önemini vurgulayacak. Sonuç olarak bu tutulum, sıkıntılı ve özgürlükleri kısıtlayıcı, ABD için ise çok önemli. Nisan ayı sonlarında sonuçları daha belirgin olarak göreceğiz.

Haberin Devamı

İkinci ve daha önemli tutulum, 22 Temmuz'daki tam Güneş Tutulumu, tutulum Yengeç Burcu'nda oluşacak ama son derecelerde yani Aslan Burcu'na girilirken. Jüpiter yine tutulumla kavuşumda ve Neptün'le de buluşuyor. Jüpiter genelde sevindiricidir ama Neptün kavuşumunda büyük olaylara da gebedir, her konuda sürprizler her anlamda oluşacaktır. Buna karşın, Uranüs'ün bu tutulumla oluşturduğu olumlu açı, rahat bir soluk aldırırken, daha ferahlatıcı haberler alabileceğiz. Jüpiter ile Neptün'ün, Pluto ile oluşturacağı açı da olumlu görünüyor ama burada gizli bir mesaj var sanki "Arayın cevabı bulacaksınız..." deniyor gibi. Önümüzde bir bulmaca var ve çözüm için çaba gerekecek. Venüs ile Uranüs önceki tutulumdaki gibiler yani iyi konumdalar ama Satürn, Venüs'ü sıkıştıracak ve ciddiyet isterken, engeller çıkaracak yani çaba daha çok gerekecek. Kısacası dayanıklılık gerekiyor. Ekim ayı sonlarında sonuçları daha belirgin olarak göreceğiz.

Haberin Devamı

ÖNGÖRÜLER

DOĞAL ÖNGÖRÜLER

Ocak 2009 - Kuzey Avrupa'da seller, yoğun yağış. Skandinavya, İngiltere, Almanya, Polonya ve İzlanda etkilenecek.

Ocak/Mart 2009 dönemi - Afrika'da salgın hastalık, Kongo'da soykırım, Cezayir'de deprem ve tsunami. Batı Afrika'da volkanik patlama.
 
Ocak 2009 - Hindistan, Japonya, Pakistan ve Papua Yeni Gine'de depremler,

Şubat 2009 - ABD'denin batısında deprem.

Yıl genelinde Malezya ve İndonezya'da ciddi doğal afetler yaşanacak.

EKONOMÄ°

Ocak 2009 - İtalya'da ekonomik kriz nedeniyle isyanlar. Özellikle Kuzey İtalya ve Roma'da...
 
Şubat 2009 - Fransa'da ekonomik kriz nedeniyle isyanlar ve ölümler. Paris'de yıkım ve ölümler, müslümanlar ayaklanacak. Sarkozy ve eşine yönelik saldırılar ve nefret. Olaylar, 2010'a kadar sürecek ve doruğa çıkacak.

Mart 2009 - Almanya'da ekonomik kriz nedeniyle isyanlar ve ölümler.

Mayıs/Haziran 2009 - Petrol boru hatlarına saldırılar, Hürmüz Boğazı'nda ve Hazar Denizi/Türkiye hatlarında patlamalar ve petrol fiatlarının artışı. Ekonomik krizin çok daha fazla büyümesi, elektronik bankacılığı çöküşü. ABD'de iç isyanlar. Avrupa'da bankacılığın çöküşü, tarihin en büyük küresel depresyonu.

Mart/Haziran 2009 - Ekonomik krizin daha da büyümesi. Wall Street'de geçici çöküşler.

Dünya ekonomisi, 2009 sonundan başlayarak 2010'un tümünde toparlanarak, biraz daha iyiye doğru gidecek gibi ama 2000'lerin ilk yarısı gibi olmayacak. Aşırı ve açgözlü tüketimin dengelenebilmesi için ABD'de de ve İngiltere'de özel önlemler alınacak. Petrole bağlı ekonomi, sıkıntıya düşecek. Avrupa ve Amerika kıtalarında küresel soranlara yönelik ilgi azalacak.

Dünya Bankası ve IMF yeniden yapılanmak zorunda kalacak.

2009'un tümünde birçok büyük şirket çökerken, işsizlik hemen hemen tüm dünyada en önemli sorun olacak.

Dünya petrol fiatları daha çok düşerken, petrolün varili 40 $'ın çok altına düşecek.

SİYASET/POLİTİKA/TERÖR

Şubat/Mart 2009 - İran'dan kaynaklanan siyasi depresyon. Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Çeçenya, Dağıstan, Kuzey Ossetia, Özbekistan, Tacikistan ve Türmenistan'da çok sert siyasi gerilimler ve çatışmalar.

Mart 2009 - İngiltere Kraliçesi Elizabeth II ölebilir ve Prens Charles Kral olabilir.

Mart 2009 - Kuzey Irak'ta iç savaş, ABD askerlerine ve üslerine saldırılar.

Nisan/Mayıs - ABD'de kimyasal bir terör saldırısı olabilir.

Nisan 2009 -  Güney Afrika'da iç savaş ve önemli suikastler. Nelson Mandela için çok kritik dönem, ölümü halinde bölünme ve savaş.

Mayıs 2009 - Suriye-İsrail çatışması. Orta Doğu'da büyük savaş tehlikesi. İran İsrail'e bir hava saldırı yapabilir. Türkiye/İran/Suriye çatışması. Kuzey Irak'tan Türkiye ve İran içlerine terörist saldırılar. Avrupa'da İslami saldırılar ve terör.

Ağustos 2009 - Bir Rus lider (Vladimir Zhirinovsky veya Gennady Zyuganov) ile İran Lideri Ahmedinecad AB'ye ve Nato'ya savaş ilan edecekler, ABD Afganistan ve Irak'tan sonra İran ve Suriye'de de çatışmak zorunda kalacak. 2010'da ABD/Rusya ile de çatışabilir.
 
Eylül 2009 sonrası - Rusya'nın desteğiyle Türkiye'ye Kürt saldırısı. Kuzey Asya'dan özellikle Kuzey Çin ve Moğolistan'dan Avrupa'ya, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye'ye yönelik saldırılar, Rusya'da Tatar isyanı.

Çin, Tibet'e yönelik baskıyı arttıracak ve savaş suçları işleyecek ve Hindistan'ı daha çok tehdit edecek..

Afganistan, Pakistan, Bangladesh ve Nepal'de çözümsüz hükümet krizleri peşpeşe yaşanacak.

Pakistan, İran, Suudi Arabistan, Bangladesh ve Afrika'daki İslam uluslar Küresel Cihad adı altında soranları büyütecekler. İslami Cihad yolunda çok kişi yaşamını kaybederken, İslam dininin ruhu zarar görecek. ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Hindistan, İspanya, İsrail ve müslüman olmayan birçok ülkede terör olayları yaşanacak. İran ve Suudi Arabistan'ın hatta Birleşik Arap Emirlikleri'nin dolaylı veya dolaysız terör örgütlerine verdiği destek ciddi kanıtlarla ortaya çıkarılacak.

Avustralya, İngiltere, Fransa ve Rusya'da etnik ve dini ayrımcılık artarken, ırkçılık terörle bütünleşerek güçlenecek.

NEW AGE ÖĞRETİLERİ

Mart/Nisan 2009 - Kabbala Öğretisi ve inancı yayılacak, büyük katılımlar ve ünlüler.

Haziran/Temmuz 2009 - Yeni tarikatların kuruluşu ve hızla yaygınlaşması...

Dünyanın birçok yerinde, Hindu kökenli ruhsal öğretiler çok daha etkin olacaklar. Gerçeğin Özü, Spiritüalizm, Ruhsal Şifa, Ayurveda, Yoga, Bilgelik
Bilinci ve Altenatif Tıp konularındaki öğretiler çok daha büyük bir hızla yayılacak.

Birleşik Dünya Halkları ve Tek Dünya Devleti düşüncesine yönelik ilk oluşum Hindistan'da başlatılacak.

ABD VE OBAMA FAKTÖRÜ...

Nisan 2009 -  Barack Obama büyük tehlikede. Hillary Clinton çok güçlenecek ve 2012 seçimlerinde başkan olabilecek.

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama, 4 Ağustos 1961'de Hawaii, Honolulu'da doğdu, doğum saati öğlen 13:00 olarak tahmin ediliyor. Ama bu bilgilerin doğruluğundan kuşkulanan çok kişi var, en azından doğum saati tartışmalı. The Wall Street Journal adlı gazetenin yazarlarından ünlü Amerikalı Astrolog Michael O'Reilly, Obama bir saat önce doğmuş olsaydı, herşey çok değişirdi görüşünde. O'Reilly şöyle diyor; "En önemli sorun Obama'nın progresif Mars'ının 12. astro evde olmasında, burası gizli düşmanların yeridir ve Mars şiddet ve düşmanlık getirir. Ayrıca Pluto çok sert açılar oluşturuyor yani bu hem savaşın, hem de çok güçlü düşmanların göstergesi..."  Öte yandan Obama'nın horoskopunda, Aslan Burcu'nda 6. ve 7. astro evlere yayılmış olan planeter bir yoğunlaşma görülüyor, çok hatta aşırı yoğun çalışmalar ve önemli ilişkiler dikkat çekici. Jüpiter ve Satürn 12. astro evdeler, buradaki görüntü bireyin kendisini kurban ettiği ya da adadığı şeklinde. Akrep'teki Neptün ise, hayallerin ve rüyaların çok fazla önemli ve değişken olduğunun göstergesi fakat çoğunun gerçekleşmesi olanaksız gibi. Obama'nın Yükselen Burcu Kova Burcu'nda, konumu ona dürüstlük, doğruluk, açıksözlülük ve akıl getiriyor. Ciddi bir insan ama mahzun, içe dönük ve üzgün, düşüncelerini basite indirgemekte zorlanabilir ve çevresi tarafından anlaşılması güçleşebilir. Güneş Aslan'da, konumu itibariyle gururlu, liderlik yeteneklerine inanıyor ve güveniyor, çok değil ama normal düzeyde olan bir yönetme becerisine sahip ama çok çalışkan. İkizler'de ve 4. astro evdeki Ay, duygularının ailesine konsantre olduğunu gösteriyor, aynı zamanda da duygularını ifade ederken kararsız değil hatta terapik bir etki yayabiliyor. MC yani haritasındaki Başucu konumu Akrep Burcu sonunda yer alıyor yani kendisini bir lider olarak görüyor ama normal değil, bunun anlamı gücüne ve yeri geldiğinde sertliğine yeterince güvenmiyor şeklinde ya da emrindekilere bunu tam olarak yansıtamıyor. Son olarak bilinmeli ki, bağımsızlık onun için çok önemli hatta liderlik pahasına olsa bile...

Garip ama Obama'nın horoskobu yani astrolojik haritası bir dünya liderinin haritası değil, Başucu noktası tek başına ve 11. astro evi boş, Obama kişisel yaşamına daha çok önem veriyor sanki. Bir diğer sıradışılık seçildiği güne ait astrolojik analizde onun zaferini kanıtlayan hiçbir astrolojik belirti veya ipucu kesinlikle yok. 20 Ocak 2009'da Obama yemin edip, Başkanlık görevine başlayacak. O gün astrolojik olarak gerçekten ilginç, Güneş, Merkür, Jüpiter ve Neptün hep beraber kavuşum halindeler, çok yakında ise hızla gelmekte olan Mars var. Pluto ise, doğal Venüs'le zıt konumda yani çok güçlü değişimlere ve hayal kırıklıklarına gebe, Satürn retrosu Mars'ın üzerinde yani onun önceden gelen çok ağır sıkıntıları yaşayacağının habercisi. Göründüğü kadarıyla, Yemin Günü'nde Obama için hemen hemen hiçbir pozitif etki görülmüyor. Hem doğum haritasında, hem de Yemin Günü haritasında 2009 yılı Obama için hiç iyi görünmüyor, özel yaşamında olaşacak dramatik gelişmelerin yanısıra, ekibindeki önemli bir ismi de yitirebilir. Dış planetler uzun sürede etki verirler ve sonuçlar zaman içinde oluşurlar, 2009 Mayıs ayı Başkan Obama için çok zor bir dönemin başlangıcı olacak gibi ama herşeyden önemlisi yaşamının tehlikede olması...

2020'den sonra ABD artık süper güç olmayacak.

TEKNOLOJÄ°

Uzay teknolojisi gelişirken çok önemli adımlar atılacak, 2009'dan itibaren on yıl içinde uzay turizmi başlayacak.

Hindistan'da bilim, teknoloji, uzay araştırmaları ve genetik alanlarında önemli gelişmeler yaşanacak. Hindistan ve Çin ekonomileri 2010'dan itibaren çok güçlenecek, işsizlik azalırken, eğitime verilen önem artacak.

İnsanlık, 2014'den sonra bir kez daha Ay'a gidecek ve ayak basacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!