Dünyaca ünlü Klarnet Virtüözü Feidman ile Serkan Çağrı Sinagog’da konser

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü Klarnet Virtüözü Feidman ile Serkan Çağrı Sinagog’da konser
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 00:13

Dünyaca ünlü Klarnet Virtüözü Feidman ile Serkan Çağrı Sinagog’da konser

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)- VAKIFLAR Haftası nedeniyle Arjantinli dünyaca ünlü Musevi klarnet virtüözü Giora Feidman ile Edirneli klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Edirne Büyük Sinagogu'nda ortak konser verdi. 
Edirne'deki Büyük Sinagog'ta Vakıflar Haftası kapsamında Türk Musevi Cemaati organizasyonuyla 'Klezmerin Ruhu ve Klarnetin Çağrısı' adlı konser programı düzenlendi. Konsere Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Erten, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Türk Musevi Cemaaati Başkanı İbrahim İshak İbrahimzade, İstanbul Musevi cemaati üyeleri ve Edirneliler katıldı. Konser öncesi konuşma yapan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Erten, “Doğu'da yaşanan çatışmalarda çok sayıda Ermeni Kilisesi ve camilerde tahrip oldu. Bu yerler en kısa zamanda onarılacak” dedi. Konuşmanın ardından ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı sahneye çıkarak konser verdi. 
SERKAN ÇAĞRI KONSERİ BEĞENİYLE İZLENDİ
Serkan Çağrı’ konser öncesi yaptığı kısa konuşmasında, müzik insanlar arasında en kısa iletişim yolu olduğunu söyleyerek, “Bu söylemin burada gerçekleştiğini görüyoruz. Yıllarca aynı topraklarda  kardeşçe yaşamış bir farkı olmayan insanlar olarak, müzik bizi buluşturdu diyebiyiriz. Edirne’ye her geldiğimde bu mahallede eski binalar olduğu için geziyorum. Büyük Sinagog yıkık durumdaydı. Onarılması tekrar ibadete açılması beni çok mutlu etti” dedi. Konuşmasının ardından yaklaşık 1 saat verdiği konserle izleyenleri kendine hayran bırakan Çağrı, yerini dünyaca ünlü Musevi klarnet virtüözü Giora Feidman’a bıraktı.
Sahne performansıyla  izleyenleri kendine hayran bırakan Musevi Müzisyen  konserin sonlarına doğru sahneye Serkan Çağrı’yı da çağırarak birlikte konsere devam etti. Arjantinli dünyaca ünlü Musevi klarnet virtüözü Giora Feidman ile Edirneli klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Türk eserlerinden bazı şarkıların müziklerini birlikte çalarak sahne performansları, geceye katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Musevi müzisyen Giora Feidman seyircilere şarkıya katılmaları arasında bayanların söylediği esere eşlik etmesini istediğinde , “Galiba cennetteyim” demesi  gülüşmelere neden olurken, müzik arasında yaptığı konuşmada, “Müslüman, Musevi, Hıristiyan hepimiz kardeşiz. Burada hiçbir din gözetmeksizin bir aradayız. Biz büyük bir aileyiz” dedi ve ardından İstiklal Marşı'nı çaldı.
Yaklaşık 30 dakika birlikte konser veren iki müzisyen, klarnet çalarak sahneyi terk etti. Konser sonunda katılanlara yemekli kokteyl ikram edildi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!