Dünyaca ünlü isimler festivalde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü isimler festivalde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 14:43

Dünyaca ünlü isimler festivalde buluştu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali dünyaca ünlü isimleri Antalyalı sanatseverlerle buluşturdu. Festival Koordinatörü Dilaver Tanık, festivalin içeriğiyle geniş bir kitleye hitap ettiğini belirterek "Biletler bu yıl günler öncesinden tükendi" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ev sahipliğini, Şef Gürer Aykal'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Antalya'da müzik rüzgârları estirdi. İspanya'nın önemli Flamenko sanatçılarından Laura De Los Angeles'in verdiği konserle başlayan festival yoğun ilgi gördü. Konserde davetlileri Türkçe 'Merhaba' diyerek selamlayan Laura De Los Angeles, Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, salonda Flamenko rüzgârı estirdi.

RİTMİK RENKLER SERGİSİ FESTİVALE RENK KATTI

Festivalin ilk günü açılışı gerçekleştirilen Gülçin Anıl 'Ritmik Renkler' resim sergisi festival boyunca açık kaldı. Başkan Türel'in eşi Ebru Türel'in girişimleriyle organize edilen Gülçin Anıl 'Ritmik Renkler' resim sergisi ziyaretçi akınına uğradı. AKM fuayesinde sergilenen eserler, konsere gelen müzikseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLDİ

Festival bu yıl dünyaca ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturmanın yanı sıra genç yeteneklerin desteklenmesi noktasında da çok önemli bir görev üstlendi. Şef Gürer Aykal başkanlığındaki jüri üyeleri, Türkiye'nin genç piyanistleri ile buluşarak yetenekli gençleri belirledi. Yarışmada dereceye giren genç piyanistler, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile bir de konser verdi.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERDİ

'Kamuran Gündemir Anısına Genç Yetenekler Resitali'nin konuğu ise bu yıl Kenan Tatlıcı oldu. Kendi kuşağının en yetenekli piyanistleri arasında gösterilen Kübalı Ivan Melon Lewis ise 'Sahil Antalya Yaşam Parkı'nda muhteşem bir halk konseri verdi. Konyaaltı'nın muhteşem atmosferinde gerçekleşen konserde müzikseverler açık havada Küba esintileriyle keyifli bir akşam yaşadı.

ANTALYA BESTESİ SÖZÜ

Dünyaca ünlü besteci, piyanist Fahir Atakoğlu ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ise 'Film Müzikleri Konseri' ile festivalin unutulmazı oldu. 3 kez bis yapan sanatçı, aynı zamanda asker arkadaşı olan Başkan Menderes Türel'e Antalya bestesi yapma sözü verdi. Festivalin kapanışı ise Tunuslu udi, şarkıcı ve besteci Dhafer Youssef'un sahnesi ile gerçekleştirildi.

ANTALYALILAR FESTİVALİ DOLU DOLU YAŞADI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalıların müzikle dolu bir festival yaşadığını söyledi. Festival kapsamında kente gelen dünyaca ünlü sanatçıların Antalya'yı tanıma şansı bulduğuna da değinen Başkan Türel, “Piyano Festivali ile Antalya dünya şehri kimliğine bir adım daha yaklaşıyor" dedi.

BİLETLER GÜNLER ÖNCESİNDEN TÜKENDİ

Festivaller Koordinatörü Dilaver Tanık, 19 yılı geride bırakan piyano festivalinin olgunluk döneminde giderek gelişen ve büyüyen bir festival haline geldiğine dikkati çekti. Sanatseverlerin festivale bu yıl da yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Tanık, "Klasik müzikten caza, flamenkodan film müziklerine geniş bir yelpazede müzikseverlerin keyif alacağı bir program hazırladık. Antalya Piyano Festivali program içeriğinin zenginliğiyle çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Biletler bu yıl da günler öncesinden tükendi. Merdivenlerde bile soluksuz bir şekilde konserler izleyenler oldu. Başkanımız Menderes Türel'in vizyonu, Antalyalıların yoğun ilgisiyle, başarılı bir festivali daha geride bıraktık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!