ZMD Başkanı Mazyek, AfD lideri Petry'ye sordu

Güncelleme Tarihi:

ZMD Başkanı Mazyek, AfD lideri Petryye sordu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 10:42

AfD, her fırsatta minarelerin ve camideki vaazların yasaklanmasını istedi, İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını savundu. İslam karşıtı bu politikalara dayanamayan ZMD Başkanı Aiman Mazyek ise parti lideri Frauke Petry’ye yazdığı mektupla görüşmek istedi. Petry de daveti kabul etti.

Haberin Devamı

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, İslam karşıtı politikalar yürüten parti Almanya için Alternatif’in (AfD) Başkanı Frauke Petry’e görüşme talebinde bulundu.

Mayzek, Petry’e gönderdiği yazıda, “Biz bilmek istiyoruz. Neden bizden nefret ediyorsunuz. Gelin görüşelim” dedi.

Mektupta ayrıca, AfD genel başkanıyla ZMD yöneticilerinin mülteci krizi ve İslam düşmanlığı gibi konular üzerine konuşmaya hazır olduklarını belirtildi.

DAVETİ KABUL ETTİ

Cuma günü Bavyera Radyosu’na açıklama yapan Petry, ZMD’den çağrı geldiğini doğrulayarak, “Bana kişisel gelen bir çağrı değil. Ancak severek görüşmeyi kabul ediyorum. Ben her zaman diyalogdan yana olduğumu bugüne kadar belirttim. Bana göre birbirimiz hakkında konuşmaktansa, oturup birbirimizle konuşmak çok daha önemli. Neden görüşmeyelim” sözleriyle daveti kabul ettiğini duyurdu. Ancak iki yöneticinin ne zaman bir araya gelecekleri ise henüz netlik kazanmadı.

DERNEKLERİ DE İSTEMİYOR

Hafta sonu Stuttgart kentinde parti kongresini toplayacak olan AfD, her fırsatta Almanya’da minarelerin ve camideki vaazların yasaklanmasını isterken, İslam’ın da Almanya’ya ait olmadığını savunuyor.

AfD Genel Başkanı Petry, önceki günlerde yaptığı açıklamada, Almanya’daki Müslüman derneklerin, uyum politikalarının önündeki engel olduğunu ileri sürmüştü. AfD, ayrıca önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday çıkaracaklarını duyurdu. 

BAKMADAN GEÇME!