Zeytinyağı, cilt kanserinden koruyor

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağı, cilt kanserinden koruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

JAPONYA'da yapılan bir araştırmaya göre güneş banyosundan sonra cilde zeytinyağı sürmek kişiyi cilt kanserine karşı koruyabilir.

Uzmanlara göre, mor ötesi ışınlar, cilt hücrelerine zarar vererek, serbest radikallerin oluşmasına neden oluyor. Zeytinyağında bulunan vitaminler ise bazı hallerde cilt kanserine bile neden olan serbest radikalleri temizleyebilir.

Kobe Tıp Fakültesi'nde konuyla ilgili bir deney yapıldı. Tüysüz farelere haftada üç gün güneş banyosu yaptırıldı. Bir grup fareye güneş banyosundan 5 dakika sonra normal ya da extra virgin zeytinyağı sürüldü. 18 hafta sonra ciltlerine yağ sürülmeyen farelerde cilt tümörleri oluşmaya başladı. Ciltlerine zeytinyağı sürülen fareler ise daha iyi durumdaydı.

Zeytinyağ sürülen farelerde tümör oluşumu diğer farelerden 6 hafta sonra görülmeye başlandı. Ancak bu tümörler diğerlerine göre daha küçük ve daha azdı, cilde verdikleri zarar da daha hafifti. Ancak uzmanlar, zeytinyağının güneşyağı olmadığını ve ultraviyole ışıkları engellemeyeceğini söylüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!