Zevahiri'den Pakistanlılara 'Taliban'ı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Zevahiriden Pakistanlılara Talibanı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 09:46

Terör örgütü El Kaide'nin iki numaralı ismi Eyman El Zevahiri, Pakistanlılara, radikal dinci militanları destekleme çağrısında bulundu.

Zevahiri, dinci bir internet sitesindeki görüntülü mesajında, “aşiret bölgesi ve Svat Vadisi'nde sürmekte olan savaş, Haçlıların Müslümanlara ve İslam dünyasının tamamına karşı başlattığı topyekun baskının ayrılmaz bir parçasıdır. İşte bu yüzden isteyerek ya da istemeden Amerikan ve Pakistanlı silahlı kuvvetleri destekleyenler aslında İslam'a ve Müslümanlara karşı Haçlıları desteklemektedir” ifadesini kullandı.

Amerikan ordusunun, aşiret bölgesi ve Svat Vadisi'nde Pakistan kuvvetlerini “Truva atı” gibi kullandığını, amaçlarının da komşu Afganistan'daki direnişçileri dize getirmek olduğunu söyleyen Zevahiri, 22 dakika 30 saniye süren mesajında, tıpkı diğer video kayıtlarında olduğu gibi bir kütüphanenin önünde görülüyor.

Zevahiri, Pakistan'daki Taliban lideri Beytullah Mesud'un bir Amerikan füzesiyle ölümünü takiben liderliğin Hekimullah Mesud'a geçmesinden beri ilk konuşan radikal dinci lider oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!