Zavallı gay papazlar

Güncelleme Tarihi:

Zavallı gay papazlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vatikan'ın resmi biyografi yazarı Marco Politi, İtalya'da her kademedeki Katolik din adamları arasındaki gizli eşcinsel ilişkileri gün ışığına çıkaran bir kitap yazarak, bir tabuyu yıkmayı başardı. Üç hafta içinde 5 bin kopya satan ‘‘La Confessione’’ (İtiraf) adlı kitapta, kimliği açıklanmayan bir papazın, din adamları arasında yaygınlaşan eşcinsel ilişkilerle ilgili açıklamalarına yer veriliyor.

Bu papaza göre, bazı eşcinsel din adamları, günahtır diye eşcinselliğin üstesinden gelmek için hayat boyu mücadele ediyor, büyük eziyet çekiyorlar.

Eşcinselliğin, özellikle genç din adamları arasında daha yaygın olduğunu vurgulayan papaz şöyle konuşuyor: ‘Genç olsun olmasın, din adamları eşcinselliklerinin ortaya çıkmasından çok korkarlar. Homoseksüel olduğu meydana çıkan din adamı asla hoşgörülmez ve hemen kara listeye alınır.’

Yazar Marko Politi, kitabını yayınlatmak için verdiği uğraşı da şöyle anlatıyor: ‘Kitabımı yayınlamaya karar verdikten sonra, yayınevleriyle görüşmelere başladım. Ancak hiçbiri, kitabımı basmaya cesaret edemiyordu. Doğrusu, Vatikan’ın yanı başında böyle bir kitabı yayınlatmak hiç de kolay değildi. Ancak sonunda başardım.'

Katolik Dünyası'nın lideri Papa Jean Paul, eşcinselliğe karşı katı tutumuyla tanınıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Roma'da yapılan eşcinseller festivali, Vatikan tarafından sert bir biçimde kınanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!