'Yüzde 10’luk baraj, Türk siyasetini çıkmaza sokuyor'

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 10’luk baraj, Türk siyasetini çıkmaza sokuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 12:16

İNGİLTERE'nin önde gelen gazetelerinden Independent, Türkiye’deki yüzde 10’luk seçim barajının siyaseti çıkmaza soktuğunu yazdı. Gazete, aralarında madencilerin, fahişelerin ve pop şarkılarının da bulunduğu bir çok bağımsız adayın, bu belirsizlik ortamından faydalanarak adaylığını ilan ettiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Madenciler, fahişeler, ve pop şarkıcıları Türkiye’nin seçim açmazını kırmaya çalışıyor’ başlıklı haberde, “Türkiye'deki yüzde 10'luk seçim barajının, kilitlenmeye çok yakın olan Türk siyasetinin önündeki en büyük engel olduğu” kaydedildi.

Nicholas Birch tarafından kaleme alınan haberde, Genç Parti’den aday olan ses sanatçısı İbrahim Tatlıses’e geniş yer verildi. Geçmişte, Tatlıses’in sevgilerinin ‘mor gözlerle’ televizyona çıktıklarını belirten gazete, şimdi ise, ünü Ortadoğu'ya yayılan bu sanatçının, kadınlardan sorumlu bakan olmak için kolllarını sıvadığını kaydetti. Haberde, mazot fiyatlarını indirme sözü veren Genç Parti’nin Motorola skandalına da değinildi.

Bağımsız adaylar arasında, fahişelerden pop sanatçılarına kadar geniş bir yelpazenin bulunduğuna dikkat çeken gazete, bu adaylar arasından sadece ‘Kürt milliyetçilerin’ koltuk sahibi olabileceğini savundu. Türk siyasetinin bu sancılarına en çok ışık tutan adayın Baskın Oran olduğunu belirten gazete, Brooking Enstitüsü'nün Türkiye uzamanı olan Ömer Taşpınar’ın, ‘Türk demokrasisinin en büyük sorunu, gerçek anlamda sivil bir muhalefetin olmayışıdır’ şeklindeki sözlerini aktardı.

Haberin Devamı

Haberde kamuoyu araştırmalarına göre Pazar günü gerçekeleşecek olan seçimlerde, AKP’nin şansının yüzde 40, CHP’nin yüzde 19.7, MHP’nin yüzde 10.8, GP’nin yüzde 8.0, DP’nin yüzde 7.0, bağımsızların yüzde 5.2 ve karasızların oranının ise 9.3 olduğu kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!