Yunanistan'da yangın söndürme uçağı düştü

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda yangın söndürme uçağı düştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 15:21

Yunanistan'ın orta Ege'de yer alan Paros adası ile Eğriboz (Evia) adasının Karistos bölgesinde yangınları söndürme çalışmalarının sürdüğü, Andros ile Rodos adalarında çıkan yangınların kısmen, Girit adasındaki yangının ise tamamen kontrol altına alındığı bildirildi.

Yunan basını, Paros adasının güneyinde yer alan Asprohorio yerleşim birimi yakınlarında bu sabaha karşı çıkan çalı yangınının evlere çok yakın olması nedeniyle endişe yarattığını duyurdu.

Haberlerde, yangının kontrol altına alınması çalışmalarına, 4 itfaiye aracı, bir uçak ile bir helikopterin yanı sıra 11 itfaiye erinin katıldığı kaydedildi.

Öte yandan geçen cumartesi günü çıkan ve dün kısmen kontrol altına alınan Karistos bölgesindeki yangının, bölgede hüküm süren şiddetli rüzgarlar nedeniyle sabaha karşı 04.00 sularında tekrar canlandığı açıklandı.

Olay yerinde 3 helikopterin görev yapmakta olduğu bildirilen haberlerde, arazinin sarp olması nedeniyle çalışmaların güçlükle yapıldığı belirtildi.

Andros adasının Fellos yerleşim birimi yakınlarında çıkan çalı yangınının hava ve karadan söndürülmesi çalışmalarına 10 itfaiyeci, bir yangın söndürme aracı ve iki helikopterin katıldığı belirtilen haberlerde, Rodos'daki ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesinde ise 8 itfaiye aracı, 23 itfaiye eri, 2 uçak ile 2 helikopterin mücadele verdiği bildirildi.

Haberlerde, Girit'in Rethimno kenti yakınlarında yer alan ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI

Bu arada Zakinthos adasında çıkan çalı yangınını söndürme çalışmalarına katılmak üzere İyon denizindeki Kefalonya adasından havalanan bir yangın söndürme uçağının pist yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü bildirildi. Düşen uçağın enkazına ulaşılmaya çalışıldığını ve pilotun kazadan kurtulup kurtulamadığının henüz bilinmediği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!