Yunanistan'da eşcinseller evliliğe hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda eşcinseller evliliğe hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 16:28

Yunanistan'da evlenmek için başvuruda bulunan iki eş cinsel çifte, düğün hazırlıklarına başlamaları için “yeşil ışık” yakıldığı bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, Tilos Adası Belediye Başkanı Tasos Aliferis'e başvuruda bulunan çiftlerin, Yunanistan'da bir ilk teşkil edecek olan nikahlarının önümüzdeki ay içinde kıyılmasının beklendiğini duyurdular.

Alfieris'in konuya yaklaşımının “eş cinsel evliliklerin engellenmesinin insan hakları ve özgürlüğüyle bağdaşmadığı” şeklinde olduğunu kaydeden basın-yayın organları, Tilos Belediye Başkanının çiftlerin taleplerini yasalara da aykırı olmadığı gerekçesiyle kabul ettiğini belirttiler.

Bu arada, söz konusu evliliklere ilişkin değerlendirmede bulunan Selanik Aristotelio Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Theofano Papazisi, “Yunanistan'da medeni kanunda evlenecek şahısların cinsiyetine atıfta bulunulmadığını, bu nedenle de aynı cinsten kişilerin evlenmesine yasal engel bulunmadığını” söyledi.

Yunanistan'da daha önce de eş cinsel çiftler evlenme girişimlerinde bulunmuş, ancak Kilisenin tepkisi ve yasal çerçeve bulunmadığı gerekçesiyle bu tür evliliklere izin verilmemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!