Yunanistan yaralarını sarıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan yaralarını sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 12:18

Yunanistan dün 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrası yaralarını sarmaya çalışırken, işçi sendikaları yeni protesto gösterileri organize etme hazırlığına başladı.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'DA MATEM

Hükümetin ekonomik önlemlerini protesto etmek amacıyla düzenlenen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrası Yunanistan'da gerginlik devam ediyor. Olaylarda 70 kişi gözaltına alındı. Bir yandan da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hükümet güvenlik önlemlerini arttırırken, işçi sendikaları yeni protesto gösterileri düzenlemeye hazırlanıyor.  

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), İçşi Sendikaları Federasyonu (GSEE) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği'nin (PAME) katılımıyla bu akşam saat 18.00'da kent merkezinde bir gösteri düzenlenecek. 

Başkent Atina'nın tüm merkezi yollarında güvenlik ekipleri konuşlanırken, Marfin Bankası şubesine molotof kokteyli atan ve biri 4 aylık hamile olmak üzere 2 kadın ile bir erkek çalışanın hayatını kaybetmesine yol açan saldırganlar halen yakalanmaya çalışılıyor.

70 KİŞİ GÖZALTINDA

Haberin Devamı

Çıkan olaylarda büyük bölümü kendilerini “iktidar karşıtı” olarak adlandıran toplam 70 kişinin şu ana kadar gözaltına alındığı belirtiliyor.
Bu arada Marfin Bankası şubesi çalışanları, molotof kokteylleriyle saldırıyı düzenleyen 3 maskeli şahsın önce şubenin camlarını kırdıklarını ve içeriye iki bidon benzin koyduklarını söyledi.

Çevredeki göstericilerin durdurmaya çalıştığı saldırganların molotof kokteyli atarken, “Yansınlar ne de olsa banka çalışanları” şeklinde konuştukları öne sürüldü.

Yangının çıkmasından hemen sonra bölgeye ulaşan itfaiye ekibinin ise bir grup gösterici tarafından taşlanarak, olay yerinden ayrılmak zorunda bırakıldığı belirtildi.

50 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan halk, saldırıda hayatını kaybeden 32, 35 ve 36 yaşındaki çalışanlar için banka şubesine çiçekler bırakıp, mumlar yakıyor.
Başkentte hasar tespit çalışmaları sürerken, olaylarda ilk belirlemelere göre 41'i polis olmak üzere 50 kişi de yaralandı.

Yangın sırasında banka şubesinin 2. katından atlayan bir çalışanın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Hastanelere özel araçlarla taşınan yaralıların sayısı ise henüz bilinmiyor.

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, pazar günü yaptığı açıklamada, bütçe açığının daraltılması için alınacak borç konusunda, IMF (Uluslararası Para Fonu), AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası ile anlaşmaya varılması çerçevesinde yeni ekonomik önlemler alındığını kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!