Yunanistan Türkiye'yi NATO'ya şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan Türkiyeyi NATOya şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 02:18

NATO’nun mülteci sorunu ile ilgili Ege’de gözetimi için operasyon planlarının hazırlanmasında kriz çıktı.

Haberin Devamı

Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos dün akredite olan gazetecileri “20 dakikada basın toplantısı yapacağım” diyerek bakanlığa çağırdı ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e bir mektup göndererek, Türkiye’nin, ittifakın Ege’deki gözetimi ile ilgili operasyon planlarındaki tutumundan şikayet ettiğini açıkladı.

Kammenos mektubunda, 11 Şubat’ta Nato Savunma Bakanları’nın aldıkları kararların derhal uygulanmasını isterken, ittifakın Ege’deki gözetiminin başlamasında her türlü gecikmenin göçmen kaçakçılarının işine yaradığını kaydetti. Yunan Savunma Bakanı dün ayrıca Stoltenberg, Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ve NATO askeri yetkilileri ile telefon görüşmeleri de yaptı. Kammenos’a göre, Türk tarafı, operasyon planlarını hazırlayan NATO Askeri Komitesi’ne, adaların silah ve askerden arınmış olması gerektiğini hatırlattı, aidiyeti belirsiz (gri) bölgelere işaret etti ve ittifakın adaların batısında da operasyon yapmasını istedi.

Yunanistan, NATO gemilerinin adaların batısında operasyon yapmasına karşı çıkıyor. Tüm NATO üyelerinin, 11 Şubat’taki anlaşmanın uygulanması için Yunan görüşlerinden yana olduklarını ileri süren Kammenos, NATO Askeri Komitesi’ndeki Türk subayın ise Türk siyasi yönetiminin verdiği kararlar ile mutabık olmadığını iddia etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!