Yunanistan Dışişleri Bakanı, Ermenistan'da

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Ermenistanda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 13:15

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Erivan'da Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile bir araya geldi.

Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Bakoyanni, Yunanistan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin “muhteşem düzeyde” olduğunu söyledi.

Bakoyanni, iki ülke halkları arasında tarihe dayanan dostluk ilişkilerinin, iki devlet arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını kaydetti.
Dora Bakoyanni, Güney Kafkasya bölgesinde güvenlik sistemi açısından Ermenistan'ın son derece önemli ülke olduğunu belirtti.

Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine de değinen Bakoyanni, “AGİT Ermenistan'ın, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi yönündeki girişimlerini destekliyor ve bu konuda Ermenistan'a başarılar diliyor” dedi.

Nalbandyan da, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşme sürecinde Türkiye'den somut adımlar beklediklerini belirterek, bu sürecin başından beri Ermenistan'ın bu pozisyonu takip ettiğini söyledi.

İkili görüşmede, Ermeni-Yunan ilişkilerini, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldıklarını bildiren Nalbandyan, birkaç ay içinde AGİT ve Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle Erivan'da diplomatik akademinin açılışının yapılacağını söyledi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından da kabul edilmesi beklenen Bakoyanni, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ'da da temaslarda bulunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!