Yunanistan’da DHKP-C’ye üç tahliye

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’da DHKP-C’ye üç tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 22:03

YUNANİSTAN’ın başkenti Atina’nın Gizi semtindeki bir hücrevinde geçen yıl şubat ayında yakalanan Özdemir Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol ile DHKP-C üyeleri Mehmet Ali Yılmaz ve Bilgehan Karpat hafta içinde tahliye edilecekler.

Haberin Devamı

Atina Ağır Ceza Mahkemesi’nde bakılan davada, Mehmet Ali Yılmaz ile Bilgehan Karpat’ın beraatine, İsmail Akkol ve Hüseyin Fevzi Tekin’in ise 8’er yıl hapsine, ancak, başvuracakları bir üst mahkemenin kararına kadar şartlı tahliyelerine karar verildi.

Hüseyin Fevzi Tekin, önceden başka bir mahkumiyet kararı olduğundan cezaevinde kalmaya devam edecek. Mahkeme, davanın terör kapsamında bakılması talebini reddetti. Cezalar “silah ve patlayıcı madde bulundurmak” suçlamasıyla verildi.

Hürriyet’e konuşan DHKP-C’lilerin avukatı Yanis Rahiotis, Yılmaz ve Karpat’ın muhtemelen yarın, ayda 2 kez karakola giderek imza vermesi gereken Akkol’un ise hafta içinde tahliye edileceklerini söyledi. Avukat Rahiotis, Hüseyin Fevzi Tekin’in 2-3 ayda cezaevinden çıkacağını belirtti. Rahiotis “Mahkemenin kararı adil. Aslında 17 ay hapiste tutulmaları da gereksizdi” dedi.

Haberin Devamı

EV CEPHANELİK GİBİYDİ

Yunan terörle mücadele birimleri, 10 Şubat 2014’de Atina’nın Gizi semtindeki Genadiu sokağında 43 numaralı apartman dairesine yaptıkları baskında, 1 adet kalaşnikof tüfek ve 3 şarjör, 1 adet UZİ tipi ve 1 adet Scorpion tipi silah, 1 adet Browning tipi tabanca, 1 adet 7.65 mm’lik tabanca, 1 adet CZ tipi tabanca, 1 adet susturucu, 2 adet F1 tipi el bombası, 6.35 kg jelatin dinamit, mermi, 3 bilgisayar, Atina, Dedeğaç ve Türkiye haritaları ve bazı fotoğraflar ele geçirmişti. Larisa Temyiz Mahkemesi, Akkol’un Türkiye’ye iade edilmemesini kararlaştırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!