Yunan TV kanalına bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Yunan TV kanalına bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 08:30

YUNANİSTAN’da en çok izlenen televizyon kanalı “Skai”ya dün sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Kimliği meçhul iki kişi tarafından kanalın başkent Atina’nın Neo Faliro semtindeki binası yakınına poşet içinde bırakılan 5 kilo patlayıcı, saat 02.37’de infilak etti. Patlamadan yaklaşık 45 dakika önce yapılan bomba ihbarı, büyük bir facianın yaşanmasını önledi. Bu sayede bina zamanında boşaltıldı. Patlamada büyük maddi hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Polis saldırının daha önce Atina’da Çalışma Bakanlığı, Temyiz Mahkemesi, banka şubeleri ve vergi dairelerine benzer saldırılar gerçekleştiren “Halk Mücahitleri Grubu” (OLA) adlı terör örgütü tarafından düzenlendiği olasılığı üzerinde duruyor.

HÜKÜMET KINADI

Yunanistan hükümeti saldırıyı kınadı. Atina yönetimi uzun bir süredir “yalan haber” yaptığı iddiasıyla muhalefet yanlısı Skai televizyonuna “ambargo” uyguluyor. Bu çerçevede de iktidar partisi Radikal Sol Koalisyon’dan (SYRİZA) bakan ve milletvekilleri bu kanalın haber programlarına katılmıyor.
Yunanistan’ın en çok izlenen kanalı olan Skai televizyonu, yapımcılığını Acun Ilıcalı’nın üstlendiği ve reyting rekorları kıran “Yetenek Sensin Yunanistan”, “Survivor” ve “İşte Benim Stilim” gibi programları da yayıncısı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!