Yunan polisi Türk gazeteciye saldırdı, dernekler ayağa kalktı

Güncelleme Tarihi:

Yunan polisi Türk gazeteciye saldırdı, dernekler ayağa kalktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 08:49

Atina yönetimi son dönemde peş peşe yayınlanan gözaltında dayak görüntülerinin şokunu yaşarken Yunan polisinin Türk gazeteci Cengiz Ömer’e “Türklerin Yunanistan’da işi yok” diyerek saldırmasına tepki artıyor.

Haberin Devamı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) açıklamasında, İskeçe’de yayınlanan “Millet Gazetesi’nin” sahibi ve genel yayın yönetmeni olan Cengiz Ömer’in 10 Haziran akşamı, evinin önündeyken Yunan bir polis memurunun saldırısına uğradığı bildirildi. Ömer’in kalp hastası olan annesini bindirmek için arabasını geçici olarak evinin önüne park ettiği, bu sırada Ömer tarafından yolunun kapattığını ileri sürerek arabasından inen bir polis memurunun Türk gazeteciye saldırdığı kaydedildi.

“TÜRKLERİN YUNANİSTAN’DA İŞİ YOK”

Polis memurunun “Türkler dışarı, Türklerin Yunanistan’da işi yok, Türkiye’ye gidin” şeklinde tehditler savurduğu ve önce gazeteci Ömer’e ardından da kalp hastası annesi ile babasına fiziki saldırıda bulunduğu ifade edildi.

Darp edilen gazeteci Ömer’in annesinin olayın ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı vurgulandı. Cengiz Ömer, polis memuru hakkında mahkemeye şikayette bulundu.

Olayın münferit bir saldırı olmadığını söyleyen Ömer, “Bu olayın bir tesadüften ibaret olduğu konusunda şüphelerim var” dedi. Son zamanlarda gazetesinin Batı Trakya Türklerinin hakları konusunda tavizsiz ve cesur yayınlarından ötürü Yunan basınının iftira kampanyasına ve tehditlerine maruz kalarak hedef gösterildiğini belirten Cengiz Ömer, kendisine ve ailesine yapılan bu saldırının zamanlama ve taktik açısından düşündürücü olduğunu ifade etti.

TÜRK DERNEKLERİ TEPKİLİ

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya’daki kamu görevlilerinin ve özellikle polislerin Türklere karşı aşırı milliyetçi tutum takındıklarını söyledi.

Habipoğlu, “Bu saldırı polisin Türklere karşı olan tutumunu ortaya koymaktadır. Batı Trakya’daki Yunan kamu görevlileri Türklere karşı olan nefretlerini fırsat bulduklarında göstermektedirler” dedi.

“TÜRKLERİN POLİS OLMASINA İZİN VERİLSEYDİ BUNLAR YAŞANMAZDI”

Son olarak Batı Trakya Türklerinin haklarını savunan bir gazetecinin üzücü bir saldırıya uğradığını kaydeden Habipoğlu, “Bu olayların önüne geçmek için farklı kimliklere hepimiz saygı duymalıyız. Aşırı milliyetçi fanatiklerin aramızda barınmasına izin vermemeliyiz. Bu konuda en büyük sorumlulukta Yunan toplumuna ve devlet görevlilerine düşmektedir. Eğer azınlığımızdan da polis memurları alınsaydı, kamu görevlisi yapılsaydı bu olaylar meydana gelmezdi. Bu olay kamu görevlerine artık azınlığımız mensuplarının da alınmasının zamanının geldiğini göstermektedir” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!