Yunan ordusu açıkladı: Meriç'te 2 Yunan asker yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Yunan ordusu açıkladı: Meriçte 2 Yunan asker yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 12:44

Yunan Kara Kuvvetleri iki Yunan askerin Meriç bölgesinde, sınıra yakın noktada Türk devriyeleri tarafından yakalandığını açıkladı. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis’in Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la telefonda görüştüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Yunan ordusu açıkladı: Meriçte 2 Yunan asker yakalandı

Yunan Kara Kuvvetlerİ Komutanlığı, perşembe günü,  Meriç bölgesinin  Kastanies-Pazarkule sınırı yakınında 2 Yunan askerinin, kötü hava şartları nedeniyle, Türk topraklarına girdikleri ve Türk devriyeleri tarafından yakalanarak gözaltına alındıklarını açıkladı.

Karaağaç bölgesinde yakalanan, biri teğmen diğeri de ve kıdemli çavuş olan Yunan askerleri Edirne’ye götürüldü.

Türkiye’ye ”yasadışı giriş yapmak” suçlamasıyla yargılanacak 2 asker için  Yunan Genelkurbayş Başkanı Evangelos Apostolakis, 2 Yunan askeri için Genelkrmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı aradı.  

TAKAS İDDİASI

Yunan medyasında, geçmişte de benzer durumların yaşandığı ve  Meriç’de iki tarafın askeri makamları tarafından çok kısa sürede halledildiği belirtilerek, bu defa Yunan askerlerinin iadesi için gecikmenin endişe verici olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Yunan medyası, özellikle teğmen rütbesindeki bir askerin devriye görevi yapmasının alışılmadık olduğunu, Yunan Kara Kuvvetleri’nin açıklamasında ise olayın hangi şartlar altında meydana geldiği konusunda hiçbir bilgi verilmediği vurgulandı. 

Skai televizyonu “Türk tarafının, 2 Yunan askerini, 15 Temmuz darbesinden bir gün sonra askeri bir helikopter ile Yunanistan’a kaçan 8 darbeci asker ile takas etmek isteyeceği korkusu var” iddiasında bulundu.

YUNAN HÜKÜMETİNDEN YALANLAMA

Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos, Yunan medyasında yeralan “takas” iddiaları hekkğnde  “yoruma bile gerek olmayan hayali senaryolar” ifadesini kullandı. Canakopulos “Yunan askerleri kötü hava şartları nedeniyle yollarını kaybedip, yanlışlıkla Türk topraklarına girdiler. Gözaltına alındıkları için yasal işlemler yapılacak. Türkiye’ye yasadışı giriş yaptıkları suçlamasıyla  yargılanacaklar. Bir an once Yunanistan’a dönmelerini bekliyoruz”  dedi.    

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis’in Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la telefonda görüştüğünü açıkladı. 

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!