Yunan Dışişleri Bakanı: Ege'deki statü değişmez

Güncelleme Tarihi:

Yunan Dışişleri Bakanı: Egedeki statü değişmez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 14:50

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Druças, "Ege'nin statüsünün değişmez olduğunu" ifade ederek, "Herkesin ve özellikle Türkiye'nin bunu çok iyi anlaması gerektiğini" söyledi.

Druças, Ethnos gazetesine verdiği demecinde Türk-Yunan ilişkilerine değinerek, "Türkiye'nin Ege'deki tavırlarının, iki ülkenin yakınlaşma süreciyle ilgili taahhütleri konusunda şüphe yarattığını" öne sürdü.

Adaların üzerinden yapılan uçuşların "tehlikeli ve kabul edilemez olduğunu" ifade eden Druças, "Ege'deki statü değişmez. Yunanistan egemenliğini kararlılıkla uyguluyor. Herkesin ve özellikle Türklerin bunu çok iyi anlamaları lazım" dedi.

Druças, Erzurum ziyareti öncesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmelerde bu konuyu dile getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Erzurum ziyareti öncesinde Sayın Davutoğlu ile iki görüşme yaptım. Bu tavırlara karşı müsamaha olmadığını kendisine açıkça söyledim. Ancak, işin özü de bu noktada. İki türlü seçenek var: Ya görüşmeleri kesersin ya da bir araya gelerek konuları açıkça masaya yatırırsın. Birinci seçenek her zaman elimizin altında. Bu, muhataplarımızın güvenilirliğine bağlı. Ancak, Yunanistan'ın ve inanıyorum ki Türkiye'nin de çıkarı ilişkilerin iyileştirilmesinde. Türk Başbakan, bu yöndeki çabalara olan bağlılığını tekrarladı. Ancak, bu konuda fiiliyat geçerli olacaktır."

"Yunanistan'ın güçlü tezlere sahip bir ülke olduğunu" savunan Druças, "Bizim, Türkiye ile konuşmak için küçük ve güçsüz olduğumuzu söyleyenlerin kendileri küçük ve güçsüzdürler. Yunanistan'ın talepleri vardır ve hakkı olanı alacaktır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!