Yunan asıllı ABD'li komutan: Başbuğ yakın dostum

Güncelleme Tarihi:

Yunan asıllı ABDli komutan: Başbuğ yakın dostum
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

Çanakkale'de düzenlenen İpek Yolu-2010 General/Amiral Semineri'ne katılan ve 2008 yılında yazdığı bir kitapla gündeme gelen Yunan asıllı ABD'li komutan James Stavridis, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u yakın dostu olarak tanımladı.

Haberin Devamı

İŞTE ORG. BAŞBUĞ'UN ÇANAKKALE'DEKİ KONUŞMASI / WEB TV

SEMÄ°NERDEN KARELER

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı (SACEUR) Oramiral Stavridis, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral BaÅŸbuÄŸ'un ev sahipliÄŸinde Çanakkale'de düzenlenen Ä°pek Yolu-2010 General/Amiral Semineri'ne katıldı.Â

Düzenlenen seminerin çok faydalı olduğunu ve dünyanın bir çok yerinden komutanları bir araya getirdiğini anlatan Oramiral Stavridis, Hakkari'deki saldırıda şehit olan askerler için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Stavridis, Irak'ın kuzeyinde yapılan işbirliği çalışmalarının sürdürülmesi gerektiğini de ifade etti.

Yunan kökeninden ötürü kendisine, Anthony Quinn'in başrolünde oynadığı 1964 yapımı ünlü filme atıfta bulunularak, "Zorba" lakabı verilen ABD'li komutan, Orgeneral Başbuğ'un yakın arkadaşı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Stavridis, seminer çerçevesinde gerçekleştirilen açılış toplantısının ardından da Başbuğ ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!