Yorgo'nun başı dertte

Güncelleme Tarihi:

Yorgonun başı dertte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

YUNANİSTAN Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun sürdürdüğü Türkiye ile yakınlaşma politikası, Yunan Dışişleri Bakanlığı'nı karıştırdı.

Papandreu'nun hem PASOK içinde, hem de muhalefet partilerinin eleştirilerine rağmen sürdürdüğü Ankara ile yakınlaşma politikası yüzünden, bakanlık ikiye bölündü. Bakanlık içindeki ilk bölünme, Papandreu'nun, dışardan atadığı yakın danışmanlarıyla, kariyer diplomatlar arasında ortaya çıktı. Yunanlı diplomatlar, kulislerde, Papandreu'nun Bakanlığın yerleşmiş kadrolarını by-pass edip, sadece danışmanlarıyla çalışmakla suçlamaya başladılar.

Bu arada, son haftalarda Bakanlık'tan, Türkiye ile yeniden gerginliğe yol açabilecek bazı belgeler de sızdırılmaya başlandı. Papandreu'ya karşı, Bakanlık içindeki bir grup tarafından başlatılan yıpratma politikasına siyasiler de katıldı. Seçimlerden önce, eski Dışışleri Bakanı Teodoros Pangalos, Papandreu'yu ‘‘Amerikanvari’’ danışmanlarla çalışıp, Yunanistan'ın çıkarlarına aykırı kararlar almakla suçladı. Seçimden sonra ise Papandreu'ya ilk sert eleştiri, Yeni demokrasi Partisi üyesi eski başbakan Konstantin Miçotakis'ten geldi. Miçotakis, Papandreu'yu Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın kadrolarını dikkate almamakla suçladı. Miçotakis, bakanlık yönetiminin de zayıf olduğunu öne sürdü.

Kavga, sonunda iyice su yüzüne yansıdı. Bakanlık eski genel sekreteri Kostas Zoras, Eleftorotopia gazetesine bir yazı yazarak, bakanlık içinde milliyetçi bir grubun, hükümetin Türkiye politikasını engellemeye çalıştığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!