Yollar yarıldı, evler çöktü

Güncelleme Tarihi:

Yollar yarıldı, evler çöktü
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 09:09

Japonya bu sabahki 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra şimdi de 6,6 ile sarsıldı. Evler çöktü, yollar yarıldı. 6 kişi öldü. Nükleer tesiste su sızıntısı olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Depremde yollar çöktü, evler yıkıldı/Foto-galeri

Japonya'da bugün meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiği, bölgede 5,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının olduğu bildirildi.

Japon yayın kuruluşu NHK, Kaşivazaki kentindeki yüzlerce evin zarar gördüğü depremde 700'den fazla kişinin de yaralandığını kaydetti. Bölgede 5,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı kaydedildiği bildirildi.

Kent sakinleri, ilk sarsıntının yaklaşık 20 saniye sürdüğünü ve "çok fazla korktuklarını" aktarıyor.

Yer sarsıntısında otomatik olarak kapandığı belirtilen Kaşivazaki'deki nükleer santralde çıkan yangının da kontrol altına alındığı kaydedildi. Şehirdeki yaklaşık 2000 kişinin evlerinden tahliye edildikleri bildirildi.

Depremin merkez üssünün, Niigata eyaletinin 60 kilometre güneybatısı açıklarında, yerin 10 kilometre altında olduğu bildirilmişti.

6,6 ŞİDDETİNDE YENİ DEPREM
 Â
Japon meteoroloji ajansının bildirdiğine göre, ülkenin orta  kesimlerindeki Niigata'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden  birkaç saat sonra batıdaki Kyoto bölgesinde 6,6 büyüklüğünde yeni bir  yer sarsıntısı meydana geldi. Bu depremde can ve mal kaybı olup olmadığıyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadı.

NÃœKLEER SU SIZINTISI VAR

Haberin Devamı

Büyüklüğü önce 6,6 olarak açıklanan ve daha sonra 6,8 olduğu bildirilen deprem nedeniyle Kaşivazaki-Kariva nükleer tesisinde yangın çıktığı ve herhangi bir nükleer sızıntının olmadığı bildirilmişti. Ancak son gelen haberelere göre santralin bir reaktöründe nükleer su sızıntısı tespit edildi. Santralın sahibi olan Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketinin bir sözcüsü, depremden sonra bir reaktörden nükleer madde içeren su sızıntısı olduğunu söyledi. Sızıntının insanlara ve çevreye zarar verip vermediği konusunda bir açıklama gelmedi.

Japon Meteoroloji Ajansı, yerel saatle 10.13'te (TSİ 04.13) meydana gelen depremin merkez üssünün, Niigata eyaletinin 60 kilometre güneybatısı açıklarında, yerin 10 kilometre altında olduğunu bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!