Yolcular ayakta gitmeye razı

Güncelleme Tarihi:

Yolcular ayakta gitmeye razı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 12:17

Bir havayolu şirketi uçağa ayakta yolcu alacağını açıkladı. Yolcular ayakta gitmeye razı ama bir şartla.

Haberin Devamı

Yolcuların, ücret alınmazsa, dünyanın en ucuz  uçak bileti satan şirketi olmakla ünlenen Ryanair'in uçuşlarında ayakta gitmeye  razı oldukları bildirildi.

Önce maliyeti düşürmek için tuvaleti paralı duruma getirmeyi, şimdi de  ayakta yolcu almayı planlayan İrlandalı şirketin internette yaptığı kamuoyu  yoklamasına katılan 120 bin kişiden yüzde 66'sının, biletlerin ücretsiz olması  koşuluyla 1 saatlik yolculuğu ayakta yapmaya sıcak baktıkları ortaya çıktı.  Katılımcıların yüzde 34'ü ise bu seçeneğe “hayır” dedi.

Yoklamada, bilet ücretinin yarısının alınması durumunda ayakta yolculuğa  “evet” diyenlerin oranı yüzde 42, “hayır” diyenlerinse yüzde 58 çıktı.

“Kısa uçuşlarda yolcuların, tren, otobüs ve metrodaki gibi ayakta  durmayı tercih etme hakkı olmalı mı?” sorusuna da katılımcıların yüzde 60'ı  “evet”, yüzde 40'ı ise “hayır” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Ryanair'in sözcüsü Stephen McNamara, şirketin, katılımcıların  “evet”lerinden memnun olduğunu, Amerikan Boeing uçaklarının üreticileriyle  yolcuların uçak içinde ayakta duracakları bir bölgenin dizaynı üzerinde  görüşmeleri sürdüreceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!