Yoksa katil değil de fantezi avcısı mı

Güncelleme Tarihi:

Yoksa katil değil de fantezi avcısı mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 00:00

Çocuk kraliçe JonBenet Ramsey’i kaza sonucu öldürdüğünü itiraf eden John Mark Karr’ın eski karısı, katil zanlısının cinayet günü başka eyalette olduğunu ileri sürüyor.

ABD’de son on yılın çözülemeyen en ünlü cinayetini işlediği gerekçesiyle Tayland’da tutuklanan John Mark Karr’ın, kısa süreli şöhret peşinde koşan bir fantezi avcısı olabileceğine dikkat çekiliyor. Sanık Karr, altı yaşındaki "Güzellik Kraliçesi" JonBenet Ramsey’yi, Colorado’nun Boulder kentindeki evinde boğarak öldürmek, kaçırmak ve cinsel tacizle suçlanıyor. Eski bir öğretmen olan John Mark Karr, cinayeti işlediğini itiraf etmiş, ancak "kaza" olarak nitelemişti. JonBenet Ramsey cinayeti ile ilgili olarak bilinen gerçekler ise John Mark Karr’ın gerçekten katil olup olmadığı sorusunu cevaplamıyor.

MUAMMA DALGASI

Cinayetin işlendiği 26 Aralık 1996 günü Alabama’da yaşayan Karr’ın, Colorado’da nasıl bulunduğuna bir yanıt yok. Karr’ın eski eşi Laura Karr da, cinayet günü Alabama’da birlikte olduklarını söyledi.

Karr ile Ramsey Ailesi arasındaki ilişki bilinmiyor. JonBenet’in babası John Ramsey, John Mark Karr’ı tanımadığını söyledi. Öte yandan, Karr’ın, JonBenet’in Haziran ayında yaşamını yitiren annesi Patsy ile temas kurmaya çalıştığı ise biliniyor.

Cinayetin işlendiği gün, Karr’ın, JonBenet’i okuldan alıp evine götürdüğü ifade ediliyor. Ancak, aynı gün, Noel tatili nedeniyle okullar kapalıydı.

John Mark Karr, cinayeti "kaza" olarak niteledi. Ancak, cesedin incelenmesi, JonBenet’in kafasına aldığı ağır darbeler ve boğulması bir kaza olasılığını safdışı bırakıyor. Cinayetin işleniş şekli kaza ihtimalini dışlıyor.

Karr, JonBenet’e uyuşturucu madde verdiğini ve zorla cinsel ilişkide bulunduğunu da açıkladı. Ancak, yapılan otopsi sonucunda JonBenet’in vücudunda uyuşturucu maddeye rastlanmamıştı. Ayrıca, vajinal hasarın da mutlaka bir cinsel zorlama neticesiyle ortaya çıktığı sonucuna da varılamadı. Vajinada sperm de bulunmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!