Yine vururuz

Güncelleme Tarihi:

Yine vururuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2001 00:00


Haberin Devamı

ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Irak'ın başkenti Bağdat'ı vurmasından sonra konuşan ABD Başkanı George W. Bush, bu tür saldırıların süreceği sinyalini verdi. Irak ise ‘saldırılar cevapsız kalmayacak’ tehditini savurdu.

Meksika ziyareti sırasında, Devlet Başkanı Vincente Fox ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Başkan George Bush, gazetecilerin soruları üzerine, ülkesinin İngiltere ile birlikte düzenlediği hava harekatını ‘rutin’ olarak niteledi ve ‘Irak, kitle imha silahlarını bulundurmaya devam ederse, yine vururuz. Irak, tutumunu değiştirmezse, bu tür uyarı saldırıları sürer’ diye konuştu.

Daha Beyaz Saray'da dördüncü haftasını yeni dolduran Bush'un, Bağdat'a hava saldırısı emrinin ardında, seçim kampanyası sırasında verdiği sözler yatıyor. Bush, kampanyası sırasında, sık sık babası George Bush'un bir numaralı düşmanı Irak lideri Saddam Hüseyin'in devrilmesi gerektiğini vurguladı. Bush, her ne kadar ‘saldırı emri, kuvvet komutanlarıyla koordinasyon içinde verilmiştir’ diyorsa da, siyasi çevreler, Bush tarafından önceden planlanmış olan saldırının, bizzat Bush tarafından da uygulamaya sokulduğunu ve amacın Irak'a gözdağı vermek olduğunu vurguluyorlar.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Bush'unkine benzer bir açıklama yaptı ve ‘eğer Saddam, uçuşa yasak bölgede havacılarımıza yönelik saldırılara devam ederse, yine saldırırız’ dedi.

Irak 2 sivilin öldüğü hava harekatının cezasız kalmayacağını ABD ve İngiltere'ye misillemede bulunacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!