Yine Bali yine canlı bomba

Güncelleme Tarihi:

Yine Bali yine canlı bomba
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2005 01:49

Endonezya’nın tatil cenneti olarak bilinen Bali Adası, önceki gece üç restorana düzenlenen eş zamanlı intihar saldırılarıyla sarsıldı. Aralarında turistlerin de olduğu en az 26 kişinin öldüğü terör eyleminin arkasında, üç yıl önce aynı adada 202 can alan Cemiye İslamiye’nin olduğu sanılıyor.

BALİ’nin Jimbaran tatil beldesi yakınlarındaki iki deniz ürünleri kafesiyle, Kuta kasabasındaki üç katlı bir et lokantası, önceki gece eş zamanlı terör saldırılarının hedefi oldu. Bellerine sarılı bombalarla restoranda oturan büyük bölümü yabancı turistlerden oluşan kalabalığın arasına dalan teröristler, burada kendilerini havaya uçurarak en az 26 can aldı. 122 kişinin yaralandığı saldırılarda ölenler arasında bir Avustralyalı ile bir Japon’un olduğu kesinleşirken, kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

Saldırıları üstlenen henüz olmazken, yetkililer, 2002 yılında yine Kuta’daki iki gece kulübüne düzenlenen ve 202 cana malolan terör eylemini düzenleyen El Kaide bağlantılı Cemiye İslamiye’den şüpheleniyor. Polise göre, 2003 ve 2004 yıllarında da birer intihar saldırısı düzenleyen Malezya kökenli örgütün liderlerinden Azahari bin Hüsin ve Nurdin Muhammed Top, önceki günkü eylemin planlayıcıları.

AYNI AİLE YİNE KURTULDU

2002 yılındaki kanlı saldırıdan kılpayı kurtulan Avustralı King ailesi, önceki gece aynı bölgede bir terör eylemini daha ucuz atlattı. Üç yıl önceki saldırıdan sonra ‘bir daha Bali’ye ayak basmamak üzere’ ülkelerine dönen Larry ve Sue King ile iki çocukları, iki hafta önce geldikleri adada yine korku yaşadı.

Larry King, ‘Geri dönmek ve buzları eritmek istemiştik. Ancak Kuta’daki patlama birkaç yüz metre ötemizde gerçekleşti. Sesi duyduğumuzda neler olduğunu anladık. Gidiyoruz ve bu kez dönmeyeceğiz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!