Yine Akdeniz yine facia

Güncelleme Tarihi:

Yine Akdeniz yine facia
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 01:35

Akdeniz’de insan kaçakçılığında en sık kullanılan rotalardan olan, Libya ile İtalya arasında kalan Sicilya Kanalı’nın çok büyük bir faciaya daha sahne olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Önceki gün Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken alabora olan teknelerinden İtalyan sahil güvenlik kuvvetlerince kurtarılan Mali ve Senegalli kaçaklar, bölgede Libya’dan hareket eden 3 teknenin daha battığını anlattı.

Yine Akdeniz yine facia

Lampedusa Adası’na getirilen 9 kaçağın ifadesine göre, ölü sayısının 300’ü aştığı tahmin ediliyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Carlotta Sami, “Korkunç bir trajedi. Denizde kaybolanlardan en küçüğü 12 yaşında” dedi.



Yine Akdeniz yine facia

İtalyan sahil güvenliğince kurtarılan dokuz göçmen, Lampedusa Adası'na getirildi.



Yine Akdeniz yine facia


İTALYA ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİNDE
Afrika'dan Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya kaçmak isterken ölen göçmenlerin sayısındaki keskin artış, eleştiri oklarını geçen yıl Mare Nostrum adıyla bilinen büyük ölçekli arama kurtarma misyonunu maliyetleri kısmak için bırakan İtalya'ya çevirdi.

İtalya, Mare Nostrum adlı operasyonu terk ederek daha az gemiyle çok daha dar alanların aranabildiği Avrupa Birliği'nin sınır kontrol programını benimsedi.

Bugün ortaya çıkan faciada bir İtalyan kıyı römorkörü, sadece dokuz göçmeni kurtarabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!