Yılmaz'ın ABD ziyaretinde patlayan silahın esrarı

Güncelleme Tarihi:

Yılmazın ABD ziyaretinde patlayan silahın esrarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz'ın ABD ziyareti sırasında, Willard Oteli'nde, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi'nden ödül aldığı anda patlayan bir tabancanın korumalar arasında büyük bir paniğe sebep olduğu anlaşıldı.

ABD'ye gelen ünlü konuklar gibi Türk Başbakanı'nı da büyük bir titizlikle koruyan Amerikan gizli servisinin dev yapılı ajanlarına korkulu anlar’ yaşatan traji-komik olayı, Washington Post ‘Güvenilir Kaynak’ köşesinden okurlarına aynen şöyle duyurdu :

‘Willard Otelindeki bir odanın arka tarafında, katiller suçlarını itiraf etmişlerdi ki, Barbara Fox, ayağa kalktı, tabancasını bir kadına yöneltti ve ateşledi. Aynı anda dev yapılı iki gizli servis ajanı kapıdan içeriye daldı ve ‘Silahını at' diye bağırarak Fox'u kıskıvrak yakaladı.

Weiner,Brodsky, Sidman and Kider avukatlık firmalarına mensup 60 davetli önce bunu ‘Menü'deki Sır' adlı piyesin bir parçası sandı. Ancak öyle değildi. Bunlar gerçek gizli servisi ajanlarıydı ve yandaki odada bir toplantıya katılan Türk Başbakanı Mesut Yılmaz'ı korumakla görevliydiler.'

BU BİR OYUN

Bundan sonrasını ‘Dondum kaldım, ne yapacağımı şaşırdım!' diyen, tiyatronun sahibesi aktris Barbara Fox şöyle anlatıyor : ‘Yakalarında rozetleri vardı ve kendi gömlek yakalarına doğru bir şeyler söylüyorlardı. Aktörlerden birisi korkmuş ‘Bu sadece bir oyun. Oyun bu!' diye bağırıyordu.

Gizli Servis Sözcüsü Lisa Risley ise olaydan sonra şu açıklamayı yaptı: ‘Birisini koruyorlarsa ve bir tabanca sesi duymuşlarsa elbette müdahele edecekler. Biz böyle eğitildik. Aşırıya kaçtıklarını düşünenler olabilir ama bu onların görevi.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!