Yıllar sonra ortaya atılan iddia... Bu da İngiltere'nin 'Cansel'i

Güncelleme Tarihi:

Yıllar sonra ortaya atılan iddia... Bu da İngilterenin Canseli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 10:19

Türkiye öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra intihar ettiği düşünülen Cansel için ayaklanırken, İngiltere ünlü DJ Tony Blackburn’ün adının karıştığı skandalla sarsıldı. Ünlü sunucu Jimmy Savile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Blackburn’ün 1970’li yıllarda 15 yaşında bir kız çocuğunu taciz ettiği ve adının Claire McAlpine olduğu belirtilen kızın bu olaydan sonra intihar ettiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

İngiltere’nin devlet radyo ve televizyon kurumu BBC, tarihi çocuk tacizi suçlamalarına maruz kalan ünlü DJ Tony Blackburn’ün işine son verdi.

Tam 49 yıldır BBC için çalışan ve ülkenin sevilen simalarından biri olan 73 yaşındaki Blackburn, kurumun “onunla olan tüm ilişkilerini sona erdirdiğini” söyledi ve çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Yıllar sonra ortaya atılan iddia... Bu da İngilterenin Canseli

 Tony Blackburn

Blackburn, konuya ilişkin açıklamasında işine son verilmesine Jimmy Savile soruşturması kapsamında verilen bazı ifadelerin neden olduğunu dile getirdi.

SAVILLE OLAYI SKANDAL YARATMIŞTI

İngiltere’nin en ünlü sunucularından Jimmy Savile’in BBC’deki kariyeri boyunca onlarca çocuğu taciz ettiği ölümünden sonra ortaya çıkmış ve BBC’nin bu konuda zamanında harekete geçmemiş oluşu ülkede büyük bir skandala neden olmuştu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine BBC, Saville ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı.

Geçen günlerde Dame Janet Smith tarafından yürütülen Saville soruşturması raporunun bir kısmı basına sızdırıldı ve bu raporda “1970’li yıllarda DJ Tony Blackburn’ün 15 yaşında bir kız çocuğunu taciz ettiği” iddiası yer aldı.

İddialar İngiltere’de büyük yankı uyandırırken, Mirror gazetesi Çarşamba gecesi söz konusu 15 yaşındaki kızın ‘Top of the Pops’ programının dansçılarından Claire McAlpine olduğunu ve kızın taciz iddialarından kısa bir süre sonra intihar ettiğini ortaya çıkardı.

Yıllar sonra ortaya atılan iddia... Bu da İngilterenin Canseli

Jimmy Savile

BLACKBURN İDDİALARI ŞİDDETLE REDDEDİYOR 

Blackburn’ün tacizi ile ilgili iddiaların genç kızın günlüğünde bulunduğu ve bu günlüğün kızın annesi Vera tarafından BBC’ye sunulduğu açıklandı. BBC’nin günlükteki iddiaları görmezden geldiği ve konuyu örtbas ettiği iddia edildi.

Blackburn, Saville raporundaki iddialar nedeniyle kovulmasının adaletsiz olduğunu söyledi ve “BBC’nin onunla ilgili herhangi bir iddiayı örtbas ettiğinden haberdar olmadığını” belirtti.

Haberin Devamı

Ünlü DJ yaptığı basın açıklamasında “Ben kızın günlüğünü görmedim. BBC’den kimse de görmedi. Dame Janet’ın yaptığı soruşturmaya katılan hiç kimse de görmedi. Dame Janet’ın raporu benim 45 yıl önce herhangi bir suç işlediğimi ima etmiyor. Kızın ölümünden sonra yapılan adli tıp soruşturmasında da polis soruşturmasında da suçlu bulunmadım” dedi.

Blackburn kovulması ile ilgili olarak BBC’yi dava edeceğini de açıkladı.

BBC’nin konuyla ilgili açıklamayı Perşembe günü Savile Raporu’nun yayınlanmasının ardından yapacağı belirtildi.

Yıllar sonra ortaya atılan iddia... Bu da İngilterenin Canseli


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!